8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetaţi penal după ce s-au urcat băuţi la volan

Cercetaţi penal după ce s-au urcat băuţi la volan

Mai mulţi conducători auto sunt cercetaţi pentru infracţiuni rutiere, după controalele în trafic efectuate de poliţiştii doljeni. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, aseară, la ora 21.00, lucrători ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa, aflându-se în serviciul de patrulare pe DJ 561 A, între localităţile Pleniţa şi Oprişor, l-au depistat pe B. Dănuţ, 40 de ani, din Drobet Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Băileşti, unde i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o concentraţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Tot aseară, în jurul orei 19.00, poliţişti ai Biroului Rutier Craiova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au depistat pe L. Andrei, 26 de ani, din Podari, în  timp ce conducea un autoturism, pe Calea Bucureşti din Craiova, sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care L. Andrei a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal conform legislaţiei rutiere în vigoare.

Aseară, la ora 23.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat în trafic şi pe C. Marius, 26 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Bucureşti, având o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele acestuia poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o concentraţie alcoolică în sânge peste limita legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS