14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu de proporţii la o fabrică de vopsele

Incendiu de proporţii la o fabrică de vopsele

Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri-dimineaţă la o fabrică de vopsele din Slatina, existând riscul unei explozii. Flăcările au cuprins acoperişul a trei clădiri, o magazie şi un garaj. Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 7.20 şi au fost trimise trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă de la Detaşamentul de pompieri Slatina, un echipaj SMURD (care din fericire nu a intervenit) şi grupa operativă a unităţii. Au fost cerute în sprijin forţe de la Staţia de pompieri Scorniceşti, de la Garda de intervenţie Balş, precum şi de la societăţile comerciale de pe platforma industrială a localităţii.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Ionuţ Cârciumaru, incendiul a fost localizat în limitele găsite.
„Intervenţia a fost condusă de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Olt, col. Pică Marian, iar pentru stingerea incendiului s-a acţionat cu zece autospeciale de lucru cu apă şi spumă (şase ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi patru aparţinând Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă) şi o autospecială de lucru la înălţime. Pentru diminuarea pericolului de explozie, pe timpul intervenţiei au fost evacuaţi solvenţii depozitaţi în magazia centrală. Acţiunile de intervenţie au fost sprijinite de efective ale Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt (19 persoane) şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt (cinci cadre), care au asigurat siguranţa zonei de intervenţie şi fluidizarea traficului în zonă, precum şi personal de la Garda de Mediu, CEZ, DISTRIGAZ SA.
Au ars acoperişurile clădirilor pe o suprafaţă de 1.500 mp, produse combustibile necesare în procesul de producţie, precum şi o maşină în proporţie de 80%, iar alte trei maşini aflate într-un garaj au fost afectate. Valoarea totală a pagubelor materiale urmează să fie evaluată de reprezentanţii societăţii de asigurări şi de cei ai societăţii afectate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime“, a declarat Ionuţ Cârciumaru.
Pentru cercetarea cauzei probabile de incendiu s-a constituit o echipă formată din pompieri şi poliţişti, sursa probabilă de aprindere fiind electricitatea statică, apărută în momentul mutării solvenţilor dintr-un recipient în altul.
Reprezentanţii ISU Olt vor continua verificările pentru a stabili dacă au fost încălcări ale normelor de prevenire a incendiilor.
„Mâine, reprezentanţi ai ISU Olt vor continua verificările în fabrica de vopsele şi în urma constatărilor este posibil să stabilească sancţiuni, în cazul în care vor descoperi că nu s-au respectat măsurile de prevenire a incendiilor“, a precizat Ionuţ Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS