15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel Staicu, urmărit penal în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, a fost reţinut - UPDATE

Dinel Staicu, urmărit penal în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, a fost reţinut – UPDATE

UPDATE (18:48) Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus reţinerea pentru 24 de ore şi au pus în mişcare acţiunea penală faţă de omul de afaceri Dinel Staicu, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de dare de mită. De asemenea, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore şi faţă de Carmen Ioana Popescu, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi inculpaţi urmează a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Bucureşti.


(17:04) Omul de afaceri Dinel Staicu este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru dare de mită, alături de fratele său, Marian Staicu, acuzat de complicitate la dare de mită, în dosarul de corupţie al judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, se arată într-un comunicat al DNA. De asemenea, procurorii au mai început urmărirea penală faţă de Carmen Ioana Popescu, Costinel Dinişoară, Ionuţ-Cătălin Butaru -Nistor, pentru complicitate la dare de mită.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august 2011 – februarie 2012, învinuitul Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi al învinuitei Popescu, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea acestora, precum şi a învinuiţilor Dinişoară şi Butaru – Nistor, a dat suma de 1.200.000 euro inculpatei Veronica Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

În cadrul audierilor în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, omul de afaceri a recunoscut că a dat mită 1,2 milioane de euro pentru a scăpa de o condamnare de şapte ani de închisoare.

Dinel Staicu a spus, la intrarea în sediul DNA, că se aşteaptă să fie arestat şi că va cere să fie arestat, la fel cum a făcut şi în cazul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti.

El a precizat că ieri a primit o scrisoare de la fratele său, Marian Staicu, în care acesta a recunoscut integral faptele de corupţie prezentate de procurori în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă. Dinel Staicu a mai spus că fratele lui este cel care s-a ocupat de tot ce înseamnă trafic de influenţă şi dare de mită la Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS