22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA izbit o ambulanţă, a accidentat o minoră şi a fugit

A izbit o ambulanţă, a accidentat o minoră şi a fugit

Poliţiştii craioveni sunt în căutarea unui bărbat care, aflat la volanul unui Opel Calibra, a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unei ambulanţe şi rănirea unui pieton care se angajase regulamentar în traversarea străzii.

Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 11.00, în intersecţia semaforizată a străzii Tabaci cu bulevardul 1 Mai. Conform primelor cercetări făcute de poliţie, Opelul Calibra cu numere de Italia, care se deplasa pe bulevard, dinspre Parc spre Ciupercă, a forţat semaforul, pătrunzând în intersecţie pe culoarea roşie, iar în acel moment a fost izbit în lateral de o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj, care plecase prima de la semafor. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în scuarul care separă sensurile de mers, accidentând o fată de 14 ani, aflată pe trecerea de pietoni.
Şoferul Opelului a părăsit imediat locul accidentului, fiind văzut de martori cum îşi lua actele din maşină şi traversa bulevardul în fugă. În ambulanţă se aflau doi pacienţi în vârstă, care erau aduşi la Urgenţă cu durere de cap, respectiv de membre, dar aceştia nu au avut de suferit de pe urma impactului. „Opelul a ricoşat în bordură şi apoi a lovit fata de pe trecerea de pietoni. Fata a primit primele îngrijiri medicale de la asistenta de pe ambulanţa mea şi apoi a fost dusă la spital. Pacienţii pe care îi transportam nu au păţit nimic, pentru că, plecând de la semafor, nu am avut viteză ca să se întâmple ceva“, a spus şoferul ambulanţei implicate în accident. Ambulanţierul a mai precizat că, stând la semafor, nu avea pornite luminile şi semnalele acustice, pentru că nu transporta pacienţi care să necesite urgenţă, şi că l-a văzut pe şoferul de pe Opel pentru câteva secunde când a ieşit din maşină, „dar nu m-am mai uitat spre el pentru că eram cu ochii la fata lovită“.

Minora a fost externată după câteva ore

Cele două persoane din ambulanţa avariată au fost preluate de o maşină a SMURD şi transportate la Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova, aflată la circa 300 de metri de locul accidentului. Tot la Urgenţă a ajuns şi minora lovită. „A dat cu fata mea de pământ şi a fugit. Nu ştiu nimic de şofer, văd că poliţia nu ia amprente de pe volan, dar dacă-l prind nu se ştie ce iese! Este copilul meu…“, spunea printre lacrimi tatăl fetei accidentate. Minora nu a avut prea mult de suferit de pe urma accidentului, fiind externată după câteva ore, timp în care a primit îngrijiri medicale în Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicii au stabilit că fata a suferit un traumatism cranio-cerebral acut minor şi un hematom epicranian frontal, viaţa nefiindu-i pusă în pericol.
Între timp, poliţia îl caută pe cel care se face vinovat de producerea accidentului, care va fi acuzat de vătămare corporală şi de părăsirea locului accidentului. „Există indicii în ceea ce priveşte persoana care a produs accidentul. Avem şi un cerc de suspecţi, iar cercetările continuă“, au precizat poliţiştii care se ocupă de caz. Până când ambulanţa avariată a fost luată din intersecţie, circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS