0.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Local Gorj Gorj: Înșelate prin metoda “Accidentul”

Gorj: Înșelate prin metoda “Accidentul”

-

Două bătrâne, una din Ploștina și alta din Turceni, au fost înșelate prin metoda “Accidentul”. Astfel, P.F., de 72 ani, din localitatea Ploştina, le-a declarat polițiștilor din Motru că sâmbătă a fost apelată pe telefonul fix de la domiciliu, de către o persoană de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind nepotul ei, care i-a spus că ar fi fost implicat într-un accident rutier pe raza municipiului Târgu Jiu. Tânărul a declarat că avea urgent nevoie de suma de 4.000 de lei pentru rezolvarea problemelor apărute în urma evenimentului rutier. Victima a convenit cu cel ce se dădea drept nepot ca prin intermediul unui taxi să-i remită suma solicitată. În jurul orelor 13:00, contactând telefonic pe fiica sa, în vârstă de 48 de ani, a constatat că nepotul său nu fusese implicat în vreun accident de circulaţie şi ca a fost înşelată.
 
Bătrână de 84 de ani, înșelată cu 10.000 de lei
 
O altă bătrână, în vârstă de 84 de ani, din orașul Turceni a fost, de asemenea, victimă a infracțiunii de înșelăciune prin aceeași metodă. Femeia le-a povestit polițiștilor că sâmbătă a fost înşelată de către o persoană necunoscută prin metoda „Accidentul” cu suma de 10.000 de lei. Conform oamenilor legii, victima a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a prezentat a fi fiul său care i-a spus că a avut un accident de circulaţie în municipiul Drobeta Turnu Severin, lovind un copil pe trecerea de pietoni şi are nevoie urgent de bani. Ulterior a fost contactată din nou de o persoană care a spus că este avocatul fiului său care i-a dat un număr de cont în care să depună banii şi i-a precizat să nu anunţe poliţia, întrucât el se va ocupa de soluţionarea favorabilă a situaţiei. “Victima s-a deplasat în municipiul Drobeta Turnu Severin unde a depus, prin transfer bancar, în două tranşe, la solicitarea persoanei necunoscute, sumele de 6.000, respectiv 4.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului, în ambele cauze fiind constituite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. În ciuda eforturilor depuse de poliţişti în colaborare cu reprezentanţii mass-media, care în ultimele luni au organizat şi mediatizat în mod constant acţiuni de prevenire a infracţiunilor de înşelăciune prin metoda accidentul, precum şi cazuri concrete de astfel de infracţiuni, cetăţenii încă devin victime ale acestui tip de infracţiune, de cele mai multe ori  pe fondul naivităţii”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj. Alte două gorjence au devenit victime ale unei grupări care le-a înșelat prin aceeași metodă. Liderul grupului acționa din spatele gratiilor.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

Narcis Stoian este noul șef la DSP Gorj

Narcis Stoian a fost numit director interimar al Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a înlocuit-o în funcție pe Carmen Ivanov, destituită...