17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBacău: Trei eleve de la o şcoală postliceală, arestate după ce au strâns bani pentru comisia de examen

Bacău: Trei eleve de la o şcoală postliceală, arestate după ce au strâns bani pentru comisia de examen

Ministerul Educaţiei Naţionale va face o anchetă la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Bacău, după ce trei eleve au fost arestate, fiind acuzate de trafic de influenţă, în legătură cu strângerea unor bani pentru „protocolul” comisiei de examen.
Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă cu fermitate situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Bacău şi respinge astfel de practici care exced regulamentele şcolare şi care nu au ce căuta în sistemul românesc de educaţie.
Ministerul Educaţiei Naţionale manifestă toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie pentru a asigura legalitatea şi corectitudinea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale. În paralel cu instituţiile care fac cercetări în acest caz, Ministeul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, va derula propria anchetă şi va dispune măsurile care se impun.
Cele trei eleve ar fi strâns câte 200 de lei de la colegi, însă banii astfel adunaţi nu au ajuns la profesorii din comisia examenului de absolvire care începe luni.
Potrivit presei locale, elevele au urmat cursurile necesare pentru a deveni asistent medical generalist.
La propunerea procurorilor, Judecătoria Bacău a admis, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a elevelor, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS