16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă persoane, reţinute în dosarul prejudicierii a şapte multinaţionale

Două persoane, reţinute în dosarul prejudicierii a şapte multinaţionale

Doi suspecţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor făcute joi, în Capitală, într-un dosar privind prejudicierea a şapte companii multinaţionale, cu şase milioane de dolari şi trei milioane de euro, informează Poliţia Română.
Dispozitive tip token, paşapoarte şi acte de identitate false, 12.000 de euro, documente ale unor companii off-shore utilizate în transferul sumelor de bani şi facturi falsificate, au fost descoperite de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., în urma a şase percheziţii efectuate ieri. / Doi suspecţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Ieri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au destructurat o reţea infracţională formată din 5 persoane, din care două de cetăţenie israeliană şi trei de cetăţenie română, suspectate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor şi uz de fals.
Astfel, pentru probarea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat şase percheziţii la locuinţele membrilor reţelei, precum şi la sediile unor societăţi comerciale. În perioada 2011 – 2013, gruparea infracţională a prejudiciat 7 companii multinaţionale, cu suma totală de 6 milioane de dolari şi 3 milioane de euro, utilizând documente de identitate false, documente privind înfiinţarea unor companii false, folosite la autorităţile elveţiene, israeliene, belgiene şi române, precum şi dispozitive de autentificare la serviciile bancare de tip token, folosite pentru accesarea mai multor conturi din România.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor dispozitive tip token, paşapoarte şi acte de identitate false, 12.000 de euro, documente ale unor companii off-shore utilizate în transferul sumelor de bani, telefoane mobile, unităţi de calculator, documente şi carduri bancare, facturi falsificate.
Persoanele depistate au fost conduse la audieri. În urma probatoriului administrat în cauză, doi membri ai grupării infracţionale au fost reţinuţi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS