24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutobuzul cu păpuşi circulă din nou

Autobuzul cu păpuşi circulă din nou

Autobuzul cu păpuşi pleacă în călătorie, de această dată contra cost. După succesul pe care l-au avut cu ocazia Zilei internaţionale a copilului, corbul, vulpea, măgarul, leul, cocoşul, barza şi fabulele lui La Fontaine, Alexandru Donici şi Grigore Alexandrescu îi vor însoţi pe copii într-o nouă călătorie, care a început încă de ieri (7 august – n.r.) şi va continua până pe 14 august.
Îmbarcarea se face în fiecare zi la ora 19.30, din staţia de autobuz situată în spatele Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Pentru o astfel de călătorie, copiii care au împlinit vârsta de şapte ani trebuie să-şi achiziţioneze în prealabil un bilet obişnuit de călătorie, de doi lei, de la chioşchiurile Regiei Autonome de Transport (RAT). „Încercăm prin introducerea acestei taxe o civilizare a copiilor prin cultură. Plata celor doi lei, cât costă un bilet de autobuz RAT, se face conform legilor în vigoare, doar pentru copii cu vârste peste şapte ani. Dacă bunica care îl însoţeşte pe nepoţel are gratuitate pe mijloacele de transport în comun va beneficia de ea şi în autobuzul cu păpuşi. În schimb, dacă o mămică vrea să-şi însoţească copilul va trebui să îşi cumpere bilet de autobuz“, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“.
Actorii păpuşari Ionica Dobrescu, Alis Ianoş, Daniel Mirea (coordonatorul acestui proiect) continuă astfel „Maratonul păpuşilor“, conducându-i pe copii într-o călătorie interesantă prin Craiova, cu autobuzul, la braţul păpuşilor şi al fabulelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS