Acasă Local Dolj 18 incendii în trei zile, în Dolj

18 incendii în trei zile, în Dolj

-

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“ al judeţului Dolj au fost solicitate în ultimele zile să intervină pentru stingerea a 18 incendii, în alte 67 de cazuri fiind vorba de acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Totodată, au mai fost două intervenţii pentru salvarea a două animale (cai căzuţi în gropi de doi-trei metri) şi o intervenţie pentru deblocarea unei uşi de apartament.
Incendii au avut loc în comuna Mischii – la un depozit de plante furajere, la o locuinţă din Craiova (hota şi perdeaua din bucătărie au ars din cauza unui scurtcircuit), la o gospodărie din comuna Fratoştiţa, unde a ars o anexă gospodărească de aproximativ 40 metri pătraţi, şi la o gospodărie din Negoi, unde au ars aproximativ şapte tone de plante furajere. Alte 14 incendii s-au produs din cauza focului făcut în spaţii deschise şi lăsat nesupravegheat sau din cauza resturilor de ţigară aruncate la întâmplare, în localităţile Valea Stanciului, Băileşti, Işalniţa, Leu, Breasta, Negoi, Lipov, Almăj şi Seaca de Pădure arzând aproximativ 126 ha de vegetaţie uscată şi mirişte. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit şi ele pentru stingerea a 11 incendii de vegetaţie uscată şi mirişte în localităţile Terpeziţa, Goieşti, Gighera, Castranova, Rast, Bârca, Poiana Mare şi Filiaşi, iscate din aceleaşi cauze.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...