10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au urcat băuţi la volan şi s-au ales cu dosar penal

S-au urcat băuţi la volan şi s-au ales cu dosar penal

Trei doljeni s-au ales în weekendul trecut cu dosare penale după ce au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Din datele oferite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, primul căzut în plasa poliţiştilor a fost Nelu D., de 25 de ani, din comuna Moţăţei, care a fost depistat sâmbătă, la ora 20.23, pe DN 56, în afara municipiului Calafat, în timp ce conducea autoturismul având o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Acelaşi lucru l-a păţit şi Marian G., de 45 de ani, din Dăbuleni, depistat sâmbătă, la ora 20.40, în localitatea Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Al treilea conducător auto sancţionat a fost Bebe B., de 32 de ani, din Craiova. Acesta a fost tras pe dreapta de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Nicolae Iorga, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Bărbatul a fost condus la UPU Craiova unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice“, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS