10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJaf ratat, cu focuri de armă, în cartierul Rovine

Jaf ratat, cu focuri de armă, în cartierul Rovine

http://www.youtube.com/watch?v=TX59OEwaPBI

Trei bărbaţi care încercau să jefuiască o bătrână au fost puşi pe fugă de un poliţist care se pregătea să plece la serviciu.

Joi dimineaţă, 1 august, ora 7.20. Trei bărbaţi mai oacheşi au intrat în scara blocului 21-23, situat pe strada Maramureş din cartierul Rovine din Craiova, nu departe de locul în care tânărul Andrei Goreci a fost înjunghiat în plină stradă cu câţiva ani în urmă. Cei trei au urcat la etajul al doilea şi au sunat la uşa familiei Gîngioveanu. Marieta Gângioveanu, de 68 de ani, le-a deschis. N-a apucat decât să crape puţin uşa, că unul dintre bărbaţi i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen. Femeia s-a dat înapoi şi a început să ţipe, moment în care altul dintre cei trei a lovit-o în cap cu un corp dur. Agresorii n-au avut însă noroc, pentru că exact alături locuieşte un poliţist.

Eroul din vecini

Agentul principal Ionuţ Preda, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, tocmai se îmbrăcase să plece la muncă. Nici nu apucase să-şi pună bine pistolul de serviciu în tocul de la brâu că a auzit nişte ţipete dinspre apartamentul de alături.
„Am auzit în apartamentul vecin pe vecina mea, care ţipa. Am văzut cum ieşeau din apartament trei bărbaţi. Mi-am dat seama că e vorba de o infracţiune. Am intervenit pentru reţinerea celor trei. A fost o altercaţie acolo, la etajul doi. Din păcate, din cauza faptului că unul dintre ei mi-a pulverizat sprayul în faţă, au reuşit să fugă. Totuşi, am trecut la urmărirea lor pentru a-i reţine. Am alergat după ei, am văzut cum s-au urcat într-o maşină de culoare închisă. În acel moment am făcut uz de armă. Am executat foc de armă asupra autoturismului, nu ştiu dacă am reuşit să lovesc pe cineva. Din păcate, au reuşit să fugă“, a povestit ulterior poliţistul.
„Soţul pleca spre serviciu când a auzit gălăgie alături şi, ca orice om, a vrut să intervină. Noi, iniţial, ne-am gândit că este un scandal în familie. A ieşit şi s-a întâlnit cu ei (cu agresorii vecinei – n.r.), mai că nu l-au aruncat (printre balustrade – n.r.) de la etajul doi. A încercat să-i prindă şi să-şi facă treaba cum a putut mai bine“, a relatat şi soţia agentului Preda.

„Orice alt coleg sunt sigur că ar fi procedat la fel“

Imediat după ce atacatorii au reuşit să fugă – cu o maşină de teren de culoare închisă, înmatriculată într-o ţară din Uniunea Europeană – agentul Preda a dat alarma la serviciu. „Le-am spus colegilor mei semnalmentele celor trei, precum şi pe cele ale maşinii. Părerea mea este că am reacţionat foarte bine şi în limitele legii, orice alt coleg sunt sigur că ar fi procedat la fel“, spune el, cu modestie.
„Din momentul producerii incidentul, s-a dat alarma în judeţul Dolj. Toţi poliţiştii au fost alertaţi. S-au instituit filtre rutiere pe toate drumurile din judeţul nostru. De asemenea, au fost anunţate judeţele limitrofe, pentru a supraveghea toate drumurile care vin dinspre Dolj. În Craiova, se efectuează verificări în zonele pe care le cunoaştem cu risc criminogen. Pe baza semnalmentelor oferite de poliţistul care a intervenit, precum şi din audierile martorilor s-a alcătuit un cerc de suspecţi. Ştim cum arată cei trei şi efectuăm cercetări în zonele în care bănuim că s-ar ascunde. Semnalmentele lor şi ale maşinii au fost oferite tuturor unităţilor de poliţie şi suntem optimişti în privinţa prinderii celor trei“, a menţionat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

Cu aurul la vedere

După incident, femeia agresată de hoţi a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru a primi îngrijirile medicale necesare în urma agresiunii suferite.
Petre Gîngioveanu povesteşte ce i s-a întâmplat soţiei lui: „De dimineaţă, pe la şapte şi un sfert, eu plecai la serviciu cu copilul. Ne urmăriră şi, după ce plecarăm, intrară ei. Soţia fu aci, le deschise uşa. Îi dădură cu spray în ochi, o doborâră jos, strigă şi se panicară vecinii. Sări vecinu’, care e poliţist, se şi bătu cu unul din ei. Nu luară nimic, n-apucară, dar o loviră la cap cu ceva dur, puteau s-o şi omoare. Veniră la pont ăştia“.
Nu e exclus ca însăşi comportamentul familiei Gîngioveanu, care îşi arăta cu ostentaţie bijuteriile, să-i fi atras pe hoţi. Spre exemplu, Petre Gângioveanu se afişa ieri cu două ghiuluri pe mâna stângă şi alte trei pe mâna dreaptă, plus două brăţări la o mână şi un lanţ gros la gât, toate din aur. Or, poliţiştii recomandă de fiecare dată exact contrariul – purtarea a cât mai puţine bijuterii la vedere, pentru a nu atrage atenţia infractorilor.
Întrebat dacă avea bani sau bijuterii în casă, ori alte obiecte care să-i tenteze pe hoţi, Gîngioveanu a declarat: „Avem ca orişicare. Cine n-are?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS