17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Drumuri Brâncuşiene“, la prima ediţie

„Drumuri Brâncuşiene“, la prima ediţie

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi Primăria Craiova organizează, în perioada 1- 31 august, prima ediţie a Simpozionului Naţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene“.
Evenimentul se va desfăşura pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Timp de o lună, şapte sculptori din Craiova, Târgu-Jiu, Timişoara şi Bucureşti, Marcel Voinea (oltean din Băileştiul lui Amza Pellea, şef de promoţie al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu“ din Cluj a revenit la Craiova, unde a devenit un nume cunoscut în sculptură şi pictură, organizând expoziţii mixte), Emilian Popescu (curator simpozion), Alin Totescu, Paul Popescu (coordonator simpozion), Valentin Duicu (a studiat pictura în liceu şi sculptura în timpul facultăţii şi al masterului), Soponariu Vasile şi Eugen Barzu vor realiza lucrări din marmură de Ruşchiţa. Sculptorii participanţi sunt membri ai UAPR, cu activitate recunoscută în sculptura monumentală de for public şi cu experienţă de minimum trei simpozioane naţionale şi/sau internaţionale de sculptură în piatră.
Tema Simpozionului Naţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene“ este la libera alegere a participanţilor, în funcţie de dimensiunea şi forma blocurilor de marmură, puse la dispoziţie de organizator. Lucrările de sculptură monumentală rezultate au menirea de a îmbogăţi spaţiile publice şi de agrement din Craiova.
Parteneri în acest proiect sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, RAT Craiova, RAADPFL Craiova, SC Salubritate SRL, Compania de Apă Oltenia, Uniunea Artiştilor Plastici Romani-filiala Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS