12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Muzicianul Ion Butnaru a decedat - UPDATE

Craiova: Muzicianul Ion Butnaru a decedat – UPDATE

UPDATE (12:49) Ion Butnaru, bărbatul care a decedat în această dimineaţă, avea 78 de ani şi era un muzician cunoscut în Craiova, el fiind fondatorul primului club de jazz din oraş, în anul 1969. A avut colaborări cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” pentru mai multe piese, iar craiovenii îl cunosc şi de la seratele de jazz organizate de Muzeul de Artă în 2010.

Citiţi aici articolul „O poveste din lumea jazzului”, publicat în Gazeta de Sud în anul 2010, care spune povestea pasiunii de-o viaţă a lui Ion Butnaru pentru muzică.


(11:27) Un craiovean a decedat în urmă cu puţin timp chiar în faţa blocului în care locuia, după ce i s-a făcut brusc rău în timpul unei discuţii aprinse cu reprezentanţii autorităţilor locale. Potrivit primelor informaţii, bărbatul, împreună cu alţi locatari membri ai Asociaţiei de proprietari 1848 din zona Calea Bucureşti – Înfrăţirii, discuta cu reprezentanţi ai Primăriei şi ai Salubrităţii, care fuseseră sesizaţi în legătură cu amplasarea unor pubele. Cetăţenii reclamau faptul că tomberoanele se aflau prea aproape de scările de bloc, iar reprezentanţii autorităţilor sosiseră la faţa locului pentru a verifica situaţia. Potrivit locatarilor, numele persoanei decedate ar fi Ionel Butnaru.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS