11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal Mehedinţi: Colocviu intercultural despre carte şi cititorii săi

Mehedinţi: Colocviu intercultural despre carte şi cititorii săi

Colocviul intercultural ‘Unde ne sunt cititorii?’ a început, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, cu participarea a numeroşi scriitori din ţară şi din Republica Serbia, informează agerpres.ro. Preşedintele Societăţii Scriitorilor Danubieni, Ileana Roman, a declarat că a propus respectivul subiect pentru a găsi soluţiile cele mai inspirate pentru ajungerea cărţii în mâinile cititorilor, aceştia din urmă, din cauza crizei financiare cu care se confruntă, ocolind standurile librăriilor. „Editarea cărţilor trebuie subvenţionată de stat. De asemenea, este obligatoriu ca să se impună anumite exigenţe în tipărirea lor. În ultimii ani se publică în stil stahanovist.Oricine care are bani îşi arogă dreptul de a deveni scriitor. Este un pericol pentru cultura română acceptarea acestui fenomen”, a precizat Roman. 

Opinii asemănătoare au avut Gabriel Chifu, secretarul Uniunii Scriitorilor din România, Cornel Ungureanu, preşedintele filialei scriitorilor din Timiş, Ion Lascu, critic şi redactor la revista Ramuri din Craiova, Nina Ceranu, directorul editurii Eubeea din Timişoara, C.Florian, critic şi director al editurii Lumina, Jan Băileşteanu, director al editurii MJM din Craiova, Paul Purea, scriitor din Germania şi Mihailo Vasielievici, poet din Republica Serbia.
La manifestare au mai fost prezenţi scriitori şi oameni de cultură din judeţul Mehedinţi care s-au alăturat demersului propus de a solicita autorităţilor de cultură, şi nu numai, să intervină pentru ca pe piaţa cărţii din România să fie prezenţi cu operele lor numai scriitorii valoroşi, clasici şi contemporani.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS