13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au stropit cu apă colorată în Parcul „Nicolae Romanescu“

S-au stropit cu apă colorată în Parcul „Nicolae Romanescu“

http://www.youtube.com/watch?v=H4Gg49FEC9M

Zeci de tineri craioveni şi-au dat întâlnire în Parcul „Nicolae Romanescu“ înarmaţi cu pistoale de jucărie, pungi sau sticle, răspunzând astfel invitaţiei lansate de AIESEC Craiova pe reţelele de socializare de a participa la o bătaie cu apă colorată. Acţiunea s-a desfăşurat în 14 oraşe din ţară, evenimentul având drept scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la stagiile de voluntariat pe care platforma internaţională AIESEC o pune la dispoziţia tinerilor. Organizatorii au menţionat că s-au inspirat din festivalul indian Holi, care celebrează venirea primăverii, după calendarul hindus. Supranumit şi festivalul culorilor, acesta presupune o „bătaie“ cu praf colorat sau apă în diverse nuanţe, toate desfăşurate într-o atmosferă de veselie generală. „Având în vedere căldura de afară, ne-am gândit să adaptăm această idee şi să ne bucurăm şi răcori alături de alţi tineri craioveni. A fost o ocazie ideală de a aduce la cunoştinţa tinerilor stagiile de voluntariat organizate de noi care oferă studenților posibilitatea de a pleca într-una din cele 113 țări, în care se află organizația, și de a cunoaște altă cultură şi desfăşura activități de voluntariat“, a menţionat Izabela Catârnu, vicepreședinte Stagii Internaționale, AIESEC Craiova.
Toţi cei prezenţi au purtat tricouri albe, iar sticlele sau pistoalele de apă au fost umplute cu apă amestecată cu colorant alimentar. „Este un eveniment deosebit. Am venit însoţit de prieteni, dar şi de copii. Este altă posibilitate de socializare“, a spus Cristina, una dintre participante la eveniment.
Organizaţia AIESEC oferă tinerilor o experienţă de dezvoltare inedită bazată pe oportunităţi de leadership, posibilităţi de exchange, conferinţe anuale, platforme virtuale şi activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional. Prezenţa  acestei organizaţii în ţara noastră s-a făcut remarcată timp de 21 de ani, iniţial în Bucureşti, pentru ca în prezent să funcţioneze în 14 oraşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS