14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Ţuglui, arestat pentru achiziţii „umflate“

Primarul din Ţuglui, arestat pentru achiziţii „umflate“

http://www.youtube.com/watch?v=B5TkVvZUUeo
http://www.youtube.com/watch?v=73A00I4jbfY

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj l-au arestat, vineri seară, pe primarul comunei doljene Ţuglui, acuzat că a făcut mai multe achiziţii directe de la firmele unor romi din judeţul Olt, de la care a cumpărat diverse bunuri la preţuri „umflate“ de câteva ori.

Paulică Neagoe, de 58 de ani, primarul comunei Ţuglui, a ajuns în arestul IPJ Dolj joi, fiind ridicat de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, care au făcut trei percheziţii domiciliare în localitatea Potcoava, judeţul Olt, dar şi în Băileşti şi comuna Ţuglui. Alături de primarul Neagoe, anchetatorii, care au fost însoţiţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, au ridicat şi administratorii a trei societăţi comerciale de la care edilul domunei Ţuglui cumpăra diverse bunuri la preţuri umflate şi de câte cinci ori.
Din cercetările făcute până în prezent, s-a stabilit că, în perioada 2008-2012, Paulică Neagoe, care a câştigat un nou mandat de primar al comunei în 2012, a achiziţionat direct diverse produse şi a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată.
Este vorba de pichete PSI, coşuri de gunoi, tobogane şi balansoare pentru mai multe locuri de joacă, unele construite în… câmp, dar şi bănci ori indicatoare rutiere. De asemenea, oamenii legii au constatat că primarul a reuşit „performanţa“ de a construi un stadion, deşi comuna nu are o echipă de fotbal. Poliţiştii doljeni au constatat că preţurile bunurilor achiziţionate de primar au depăşit cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 de lei. După ce au comparat bunurile cumpărate de Primăria Ţuglui cu preţurile pieţei, anchetatorii au stabilit că bunurile ar fi costat numai 390.800 de lei, prejudiciul adus bugetului comunei fiind de aproximativ 425.000 de lei, bani care au intrat în buzunarele unor romi din Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, judeţul Olt.

Afaceri cu romii din Olt

Oamenii legii au mai stabilit că bunurile au fost cumpărate de Primăria Ţuglui de la mai multe societăţi comerciale deţinute de mai mulţi romi din Olt. Acestea sunt COMAT PRESCON SRL şi TOTAL TEHNO COMPANY SRL, ambele din Potcoava, Olt, administrate de Iulian Mihai, TOTAL VAS MULER SRL Potcoava, administrată de Zaga Radu, PEHART INSTAL SRL Drăgăneşti-Olt, administrată de Constantin Coman, zis Dacul, bulibaşa romilor din Drăgăneşti, dar şi SC MIHLUC & RADU FAMILY SRL Băileşti, administrată de Luciana Mihai, fiica lui Iulian Mihai.
Joi, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru dintre suspecţi – primarul Neagoe, Iulian Mihai, Constantin Coman şi Zaga Radu. Primarul Neagoe este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Iulian Mihai, Coman şi Radu – de complicitate la comiterea acestei infracţiuni. Cei patru şi-au petrecut noaptea în arest, iar vineri dimineaţă au fost duşi în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Aceştia au cerut şi obţinut din partea judecătorilor mandate de arestare pentru 29  de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS