20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalUniversitatea "Mihai Viteazul" din Craiova, în lichidare

Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova, în lichidare

Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova nu mai are dreptul de a organiza examen de admitere, informează Agerpres.ro. Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat astăzi că peste 180 de specializări din învăţământul superior nu mai îndeplinesc condiţiile de acreditare sau nu mai sunt necesare, patru universităţi vor intra în monitorizare specială, iar şase universităţi care sunt autorizate provizoriu nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere, printre acestea din urmă numărându-se şi instituţia din Bănie.

„În urma verificărilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii şi a discuţiilor cu universităţile s-a constatat că 183 de specializări nu mai îndeplinesc condiţiile de acreditare sau nu mai sunt necesare, nu mai sunt dorite de universităţi, motiv pentru care astăzi am aprobat intrarea în lichidare a acestor specializări şi am precizat explicit că universităţile nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere începând cu anul 2013-2014 la aceste specializări”, a precizat ministrul.

Monitorizare specială şi lichidare

El a adăugat că s-a constatat că un număr important de specializări din universităţi acreditate nu mai respectă standardele de asigurare a calităţii, motiv pentru care universităţile intră în monitorizare. „Sunt patru universităţi care intră în monitorizare specială, cu aceeaşi precizare, că nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere la specializările menţionate în hotărârea de guvern, iar un număr de şase universităţi care sunt autorizate provizoriu nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere la nici o specializare din cadrul universităţii. Practic, universităţile respective fiind în lichidare, ca şi structură”, a spus Costoiu.

Potrivit ministrului, cele şase universităţi care nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere au fost anunţate încă de anul trecut. Acestea sunt Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova, Institutul Romano Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român – Universitatea Ecologică Traian din Deva, Fundaţia pentru promovarea învăţământului european – Universitatea Wales din Bucureşti, Fundaţia universitară Millenium din Timişoara şi Asociaţia pentru învăţământ superior în Comerţ şi Turism – Universitatea de Ştiinţe Arte şi Meserii din Bucureşti, a precizat Costoiu.

De asemenea, cele patru universităţi acreditate care intră în monitorizare sunt Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, Universitatea „Mihai Eminescu”, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” şi Universitatea Financiar Bancară, doar una dintre acestea având un program de studiu care este acreditat şi pentru care există posibilitatea organizării examenului de admitere în 2013-2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS