16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti craioveni, acuzaţi că au „altoit“ un tânăr

Poliţişti craioveni, acuzaţi că au „altoit“ un tânăr

http://www.youtube.com/watch?v=z8oZMKgplWM

Un bărbat, de 25 de ani, din Craiova, a ajuns la spital, cu maxilarul rupt, după ce a fost amendat de poliţie pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice. Sancţiunea s-ar fi lăsat însă şi cu o corecţie zdravănă din partea poliţiştilor, pornită, după spusele tânărului, din momentul în care acesta a încercat să filmeze acţiunea organelor de ordine.

Cosmin Tudor se află internat de ieri în Secţia de Chirurgie Oro-Maxilo Facială a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, cu fractură de mandibulă cu minimă deplasare şi cu semne de lovituri, fiind supus la mai multe investigaţii de specialitate pentru a se stabili dacă există şi alte afecţiuni în cazul său. Bărbatul susţine că a fost bătut de poliţişti de la Secţia 4 din municipiu, veniţi la locul unde se afla cu alţi prieteni, în baza unei sesizări primite de la mai mulţi locatari din cartierul Brazda lui Novac. Totul ar fi pornit după ce bărbatul a încercat să filmeze scena în care poliţiştii îi încătuşau pe doi dintre prietenii lui şi îi urcau în maşină, pentru că nu îşi dăduseră datele personale.
„Eram la Gară, aveam muzica dată tare la maşină, iar poliţiştii au venit să ne legitimeze. Le-am dat datele, iar pe doi dintre băieţii care erau acolo au vrut să-i ia la secţie, pentru că nu-şi dăduseră datele. Atunci eu am scos telefonul şi am vrut să-i filmez cum trăgeau de ei să-i bage în dubă, dar a venit un poliţist din spate şi mi-a dat cu telefonul de pământ, iar când m-am aplecat după el m-a lovit din nou, cu pumnul, cu piciorul, nu mai ştiu“, afirmă bărbatul. „M-au băgat în maşină, pe drum până la secţie m-au tot înjurat, m-au lovit, iar când m-au dat jos au sărit toţi pe mine cu pumnii, cu picioarele, până mi-au rupt maxilarul. Erau patru persoane. Eu practic îmi dădusem datele şi plecasem de acolo, dar am început să filmez şi m-au luat. Nu ştiu de ce m-au lovit, am auzit ceva că din orgoliu. Am şi semnat amenda, dar a rămas la ei. Le-am spus: «Daţi-mi amenda să o semnez şi lăsaţi-mă să plec la spital că îmi rupserăţi maxilarul»“, a adăugat Cosmin Tudor. Acesta susţine că a leşinat la ieşirea din secţia de poliţie din cauza loviturilor primite, iar prietenii săi au chemat ambulanţa.
Incidentul a fost confirmat şi de unul dintre prietenii bărbatului, Marian Ciurea, care a fost, de asemenea, ridicat de poliţişti. Acesta a recunoscut că „ascultam muzică ceva mai tare, iar ora era înaintată“, dar consideră că „o amendă era de ajuns“. „A venit poliţia, ne-a încătuşat, ne-a băgat în dubă pe noi şi pe el, dar pe el au început să-l bată, spunându-i că nu e cameraman. La secţie, pe noi ne-au dus într-o cameră, iar pe el în alta. Noi am primit amendă pentru tulburarea liniştii publice, aşa ar fi trebuit să primească şi el, nu să-l bată până să-i rupă maxilarul, pentru că a vrut să filmeze“, a spus Marian Ciurea. O prietenă a bărbatului bătut, prezentă şi ea la incident, a menţionat că acesta a ieşit din secţie plin de sânge şi că, în momentul în care a fost  chemată salvarea, poliţiştii nu au confirmat faptul că la ei ar exista cineva bătut.

Poliţiştii cercetează… poliţiştii

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au confirmat faptul că Tudor a fost dus duminică noaptea la Secţia 4 şi că, după aceea, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au declarat pentru GdS că duminică noaptea, în jurul orei 00.40, mai mulţi locatari din cartierul Brazda lui Novac au sunat la 112 şi s-au plâns că într-o parcare s-au strâns câţiva tineri care ascultau muzică prea tare şi făceau gălăgie. Echipajul de poliţişti care a fost trimis la adresa indicată a găsit şase tineri gălăgioşi, trei dintre ei fiind legitimaţi şi lăsaţi să plece. Ceilalţi trei, cu vârste de 25, 26 şi 28 de ani, au refuzat să se legitimeze şi au devenit recalcitranţi, motiv pentru care au fost imobilizaţi, urcaţi în dubă şi duşi la secţie.
Ulterior, cei trei au fost identificaţi, iar doi dintre ei au fost amendaţi cu câte 500 de lei pentru că au încălcat prevederile legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a ordinii şi liniştii publice. În schimb, Costel Cosmin Tudor, de 25 de ani, a fost amendat cu 700 de lei pentru încălcarea aceleiaşi legi. Poliţiştii doljeni au mai precizat că, după ce au fost sancţionaţi, cei trei tineri au plecat de la secţia de poliţie, iar Costel Cosmin Tudor s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost diagnosticat cu o fractură de mandibulă şi câteva vânătăi la nivelul hemitoracelui stâng şi a rămas internat.
Pentru a stabili dacă tânărul de 25 de ani a fost „altoit“ de poliţişti, aşa cum acesta susţine, şeful IPJ Dolj a dispus verificarea poliţiştilor care au preluat apelul, s-au dus la adresa indicată şi i-au ridicat pe cei trei tineri. „Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus demararea unor verificări pe care le efectuează Compartimentul de Control Intern, cu privire la evenimentul reclamat de craiovean, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile corespunzătoare“, a declarat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS