25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Profesor reţinut pentru 24 de ore în cazul fraudării examenului de bacalaureat

Mehedinţi: Profesor reţinut pentru 24 de ore în cazul fraudării examenului de bacalaureat

Examenul de Bacalaureat a fost fraudat şi în judeţul Mehedinţi, bănuiesc anchetatorii. Un profesor a fost reţinut pentru 24 de ore şi alţi trei sunt cercetaţi în stare de libertate, fiind suspectaţi de trafic de influenţă şi luare mită. Aseară au avut loc percheziţii domiciliare la patru profesori implicaţi în examenul de Bacalaureat, la audieri fiind duse mai multe persoane, printre care şi elevi. Principalul vizat de anchetatori este un profesor de limba română, pensionar, în locuinţa căruia s-au găsit sume de bani, înscrisuri şi obiecte ce folosesc anchetei. Profesorul a stat toată noaptea la audieri, iar la final procurorii au decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Profesorul reţinut se declară nevinovat

Verificări au avut loc şi la două unităţi de învăţământ, dar şi acasă la alţi trei profesori, suspectaţi că au luat mită pentru favorizarea examenului de Bacalaureat. Profesorul reţinut nu se declară vinovat, iar avocatul acestuia susţine că cel pe care îl reprezintă nu este implicat în nici o acţiune de luare de mită şi nu a fost implicat în organizarea examenului. „Organele din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Mehedinţi s-au sesizat cu privire la o presupusă fraudă în ceea ce priveşte examenul de bacalaureat. Au fost cercetaţi patru profesori, acuzaţiile care se aduc sunt acelea de trafic de influenţă şi instigare la luare de mită. Clientul meu nu se regăseşte în aceste acuzaţii. A fost luată împotriva sa măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. În ceea ce mă priveşte, eu pot să afirm că nu există probe împotriva sa. Clientul meu este singurul reţinut, ceilalţi sunt cercetaţi în libertate. Clientul meu este pensionar, dar în anul 2013 a primit ore suplimentare la o clasă dintr-o unitate de învăţământ. Nu făcea parte din comisia de la BAC, toţi cei aduşi la audieri sunt de la şcoli diferite”, a declarat Marian Valon, avocatul profesorului.

În zilele următoare alte persoane, printre care şi elevi, vor mai fi aduse la audieri în cazul de fraudă la examenul de bacalaureat.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS