27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljANI: Un primar din Dolj şi unul din Gorj, în stare de incompatibilitate

ANI: Un primar din Dolj şi unul din Gorj, în stare de incompatibilitate

Un primar din judeţul Dolj şi unul din judeţul Gorj se află în stare de incompatibilitate, a stabilit Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit unui comunicat al instituţiei, s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Jane Vîlcomeanu, primar al comunei doljene Orodel şi al lui Ştefan Lupu, primarul comunei Stejari din judeţul Gorj, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

Potrivit ANI, Jane Vîlcomeanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2008 – 4 martie 2010, întrucât a exercitat, în acelaşi timp, funcţia de primar al comunei Orodel şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând astfel prevederile articolului 87, alineatul (1), litera d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale (…)”.

Primarul din Stejari, judeţul Gorj, Ştefan Lupu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2008 – 25 aprilie 2013, întrucât a exercitat, simultan, funcția de primar şi calitatea de reprezentant al comunei Stejari în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul unei societăţi comerciale. Astfel, Ştefan Lupu nu a respectat dispoziţiile articolului 87, alineatul (1), litera f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu funcţia de (…) reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS