13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Aduceţi-mi copiii în casă! Îngerii mei! Copilaşii mei!“

„Aduceţi-mi copiii în casă! Îngerii mei! Copilaşii mei!“

http://www.youtube.com/watch?v=NL3o8V4OeWM

Nu este durere mai mare pentru un părinte decât să îşi îngroape copilul. Ce poate fi în sufletul mamei ce s-a văzut nevoită să ridice vineri de la morgă trupurile neînsufleţite ale celor doi copii şi al soţului care, din câte se pare, ar fi intrat intenţionat într-un tir care circula regulamentar, este greu de înţeles sau de explicat în cuvinte… O astfel de nenorocire nu s-a mai întâmplat pe raza comunei Leu, iar locuitorii din zonă sunt în stare de şoc, plângându-i pe cei doi îngeraşi de copii.

Între localităţile Coşoveni şi Leu a avut loc joi un cumplit accident de circulaţie, soldat cu trei victime. Accidentul în care au fost implicate un autoturism Opel Astra şi un tir a fost extrem de violent, iar medicii nu au reuşit să salveze nici măcar o viaţă. Andrei, în vârstă de cinci ani, a fost singurul din Opel care mai avea semne vitale. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au reuşit să-l ţină în viaţă. Celelalte două victime, Cristian Nelu Roşu, de 38 de ani, şoferul Opelului, şi fiica sa, Alexandra, de 13 ani, au murit pe loc în urma impactului violent.

Cristian şi Magda Roşu se cunoşteau de când erau copii

Pustiu şi linişte peste comuna Leu ieri-dimineaţă. Nici ţipenie de om pe străzi. Doar în dreptul casei familiei Roşu, câţiva vecini ieşiseră pe la porţi. Cele două steaguri funerare îţi atrăgeau atenţia că este vorba de un deces. Cei strânşi vorbeau în şoaptă, cu teama de a nu deranja. Erau şocaţi de vestea nenorocirii. „Să se fi dus să se spânzure, dar să fi lăsat copiii nevinovaţi să trăiască“, spuneau unele bătrâne. „Diavolul l-a împins de la spate“, spuneau altele. „I-ar fi zis că vrea să divorţeze şi vine să ia copiii cu ea“, şopteau alţi vecini. Nimeni nu ştie însă realitatea. „Magda şi cu Cristi sunt împreună de când erau copii. Se cunosc de când aveau 14 ani… A fost iubire adevărată. Îl alinta Michi, iar copiii erau totul pentru ei. Au muncit cât au putut, au vândut şi şi-au ridicat această casă. Intenţionau să-şi deschidă şi magazin, îşi făcuseră planuri mari… De câţiva ani, Magda pleca în Spania cu contracte de câteva luni, la cules de diverse fructe sau legume. Venea de fiecare dată cu bagaje, cu haine şi încălţăminte pentru copii, cu bani să-şi termine casa. Anul trecut, îmi amintesc că povesteau fericiţi că a adus 1.000 de euro când s-a întors… Cristi era un om normal, nu pot înţelege ce s-a întâmplat. A lucrat până acum patru ani pe taxi, apoi ca şofer la o firmă de distribuţie. Din ianuarie nu mai lucra, nu ne-a povestit ce s-a întâmplat. Stătea însă cu copiii, îi îngrijea cât mama era plecată. Nimeni nu poate să ştie cu certitudine ce s-a întâmplat, care era situaţia dintre ei. Joi dimineaţă, pe la 9.30, Cristi a luat copiii şi a urcat în maşină. I-am întrebat unde se duc şi au spus că la magazin, să cumpere de mâncare. Atât. Au plecat liniştiţi, nu ne-am gândit nici o clipă că o să se întoarcă în coşciug. De pe drum însă, Cristi şi-a sunat tatăl, pe socrul meu, şi i-a spus: «Tată, iartă-mă că îţi luai tot ce aveai mai drag pe lume!» şi a închis. După câteva minute, am fost anunţaţi de cei de la poliţie că au suferit un accident, iar Cristi şi copiii sunt morţi“, a povestit Mariana, cumnata lui Cristian Roşu.

Alexandra, caracterizată ca o fire introvertită

Şi la Şcoala din Leu, cadrele didactice erau în stare de şoc. Alexandra, în vârstă de 13 ani, tocmai terminase clasa a VII-a. Era un copil bun, extrem de tăcută, puţin introvertită, după cum declară cei care au cunoscut-o. O fire închisă, o caracterizează pe scurt cadrele didactice, însă o colegă iubită, admirată şi apreciată, după cum declară colegii. „Mama pleca şi muncea, iar toată responsabilitatea cădea pe umerii unui bărbat, ai unui tată care trebuia să aibă grijă de o adolescentă în formare, dar şi de un copil de numai cinci ani. Rămăsese şi fără serviciu, din câte ştim, era cu gândul la soţie, cu gândul la greutăţi… Să ne gândim şi la presiunea care a fost pe umerii acestui tată. De o clipă a fost nevoie pentru ca o astfel de nenorocire să se întâmple…“, a spus Anicuţa Beţiu, directoarea şcolii din comuna Leu.

Magda şi-a adus copiii şi soţul acasă

La ora 13.00 însă, încet, încet locuitorii comunei Leu au început să se strângă în faţa gospodăriei familiei Roşu. Aşteptau maşinile care să o aducă pe Magda acasă împreună cu cele trei coşciuge. Când a aflat de nenorocire, femeia s-a urcat în primul avion şi a pornit spre România… Ajunsă în faţa porţii, femeia a coborât sfâşiată de durere, ţinută de braţe de două persoane. Nu a putut merge mai mult de câţiva paşi şi a căzut în genunchi, strigându-şi copiii. Coşciugele au fost coborâte pe rând din maşină şi aşezate preţ de câteva minute în mijlocul curţii. „Aduceţi-mi copiii în casă! Îngerii mei! Copilaşii mei“… Şi jalea a poposit peste comună…
Şi Petrică Dumitru, tatăl Magdei, era sfâşiat de durere: „Ginerele meu era un băiat bun, cum a putut face asta? Nu era psihopat… Din noiembrie nu am mai vorbit cu el, nu am mai văzut copiii. Era un soţ bun, dar gelos. Se certau, îi spunea să vină acasă, o ameninţa tot timpul cu copiii. Doamne, ce nenorocire! Mai avea doar o săptămână de contract şi ar fi venit acasă fără probleme. La 9.35 a plecat cu copiii de acasă şi la 9.50 m-a sunat Magda, din Spania, şi mi-a spus: «Mi-a omorât copiii»“.
Colegii şi prietenii Alexandrei ne-au mărturisit că aceasta avea cont pe facebook, avea prieteni foarte mulţi şi ţinea un jurnal în care zilnic scria absolut tot ceea ce i se întâmpla, scria poezii şi desena.

Ajutor financiar pentru înmormântarea celor doi copii şi a tatălui lor

Primarul din comuna Leu, Iulian Cristescu, a mărturisit că a luat toate măsurile şi a dispus ajutarea cu bani a familiei Roşu ca să-i înmormânteze pe cei trei. Se pare că, după ce s-a certat cu soţia sa la telefon miercuri seară şi joi dimineaţă, Cristian Nelu Roşu a spus clar că vrea să îşi pună capăt zilelor şi că o să-i ia cu el şi pe cei doi copii. „Sunt încă şocat… Din mai multe declaraţii, dar fără să ştim succesiunea cu exactitate a faptelor, am aflat că, înainte de impact, Magda a vorbit cu fetiţa ei la telefon… Cristian i-ar fi luat telefonul din mână şi i-a spus soţiei «Te iubesc mai mult ca viaţa mea», după care nenorocirea s-a produs. Am asigurat transportul femeii, dar şi al victimelor, am dispus construirea a trei locuri de veci şi am demarat procedurile care se impun“, a declarat edilul Iulian Cristescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS