25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBulgarul a fost mai tare decât buldozerul

Bulgarul a fost mai tare decât buldozerul

Un utilaj de mare tonaj al Primăriei Vânju Mare a fost răsturnat ieri-dimineaţă cu tot cu buldozerist de către un şofer bulgar, care gonea pe DN 56 din judeţul Mehedinţi. Tirul cu platformă înmatriculat în Bulgaria a lovit utilajul în momentul în care acesta traversa strada.
Crezând că are timp să treacă dintr-o parte în alta a străzii, buldozeristul a apăsat pedala la maximum, dar nu s-a gândit că platforma încărcată cu autoturisme care venea din sens opus rulează cu viteză şi mai mare. În urma impactului, buldozerul a fost răsturnat, de pe platforma bulgarului au zburat câteva maşini, iar cabina tirului a fost avariată serios.
Buldozerul trebuia să intre în curtea târgului din Vânju Mare, unde avea de executat lucrări. Necazul este şi mai mare pentru că utilajul nu are nici măcar un an de când a fost cumpărat de primărie şi este luat în leasing pentru 40.000 de euro.
„Ce să mai facem acum?! Probabil că şoferul nostru a fost obosit, nu şi-a dat seama când a traversat. Trebuia să intre în târg, că avem nişte lucrări aici. Este mare paguba pentru noi, am cumpărat buldozerul la începutul anului şi nici nu este pe deplin proprietatea primăriei, pentru că este luat în leasing. Am plătit 40.000 de euro. Cred că şi bulgarul avea viteză foarte mare dacă a reuşit să răstoarne buldozerul!“, a declarat Puiu Gogea, viceprimarul oraşului Vânju Mare.
În urma anchetei, poliţia a stabilit că principala vină îi aparţine şoferului de pe buldozer pentru că nu s-a asigurat, dar o parte din culpă îi revine şi bulgarului, pentru că a avut viteză foarte mare.
„Accidentul s-a produs atât pe fondul neasigurării din partea conducătorului de pe buldozer când a traversat strada spre târgul săptămânal, dar şi din cauza vitezei cu care circula conducătorul ansamblului de autovehicule. În cauză au fost întocmite acte premergătoare şi în continuare se fac cercetări“, a declarat Constantin Mutu, agent-şef la Poliţia Rutieră Vânju Mare.
Cei doi şoferi au fost amendaţi, iar Primăria Vânju Mare trebuie să aducă alt utilaj de mare tonaj ca să ridice buldozerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS