19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSfântul Voievod Ştefan cel Mare sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Sfântul Voievod Ştefan cel Mare sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Credincioşii ortodocşi din municipiul Râmnicu Vâlcea au trăit astăzi, 2 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, o aleasă bucurie duhovnicească.
La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi ai catedralei, a oficiat Sfânta Liturghie.
În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Uţă Florentin Filaret pe seama Mănăstirii Pătrunsa din localitatea Bărbăteşti, Protopopiatul Horezu, judeţul Vâlcea.
În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Episcop Emilian a vorbit credincioşilor despre viaţa şi ctitoriile Sfântului Voievod Ştefan cel Mare. „O zi de sărbătoare pentru Biserica noastră pentru că astăzi cinstim unul dintre sfinţii neamului românesc, pe Sfântul Voievod Ştefan, cel care a condus Moldova în secolul al XV-lea şi începutul secolului al XVI-lea. Alături de alţi voievozi a fost trecut în rândul sfinţilor datorită contribuţiei sale la păstrarea şi apărarea credinţei ortodoxe, dar şi pentru ctitorirea de biserici şi mănăstiri.”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul.
Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul de psalți al Catedralei Arhiepiscopale.
La slujbă au fost prezenţi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS