17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Cinematograful "Victoria" din Slatina va fi reabilitat

Olt: Cinematograful „Victoria” din Slatina va fi reabilitat

Primăria Slatina va reabilita Cinematograful „Victoria” de pe strada Lipscani din Centrul Istoric, banii pentru investiţie urmând să fie suportaţi din bugetul local, informează Gazeta Nouă. Minel Prina, primarul Slatinei, a declarat însă că există posibilitatea accesării de fonduri structurale pentru realizarea acestui obiectiv. Valoarea totală a investiţiei este de 5.746.000 lei, iar durata realizării este de 15 luni.

Prin reabilitarea acestei clădiri, în contextul modernizării străzii Lipscani, se va redeschide şi în oraşul vechi un cinematograf modern care să atragă cât mai mulţi locuitori ai municipiului. Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local, se vor moderniza funcţional sala de cinema şi sălile complementare – respectiv camera cu balcon, casa de bilete, sala de proiecţie şi sala de vizionare. De asemenea, vor fi montate două centrale termice pe gaz, iar instalaţiile termice, electrice şi sanitare vor fi refăcute în totalitate.

Sala de cinema va avea o capacitate de 75 de locuri la parter şi 25 de locuri la balcon, accesul fiind asigurat prin foaier, la parter, şi prin hol şi casa scării, la etaj. Minel Prina a dezvăluit că, pe lângă sala de cinema, la „Victoria” va fi amenajată şi o încăpere unde vor putea fi organizate diverse întâlniri, conferinţe sau dezbateri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS