8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestitori-surpriză la Universitatea Craiova

Investitori-surpriză la Universitatea Craiova

Noii investitori de la Universitatea Craiova au afaceri pe piaţa de capital, în construcţii, imobiliare, comerţ şi mass-media. Printre societăţile din portofoliul acestora se numără SIF Muntenia, SCT Bucureşti şi Automobile Craiova. Blue Lions Capital SA este societatea care va finanţa clubul CS Universitatea Craiova.

După cum relatam în ediţia de ieri a GdS („Te pup! Pa, Pa!“ – 28 iunie 2013), brandul fotbalistic Universitatea Craiova are parte de o relansare spectaculoasă, după ce primarul Olguţa Vasilescu a decis să rupă colaborarea cu Adrian Mititelu şi să pună bazele unei noi echipe de fotbal în Bănie. Clubul Sportiv (CS) Universitatea Craiova se va asocia cu Primăria Craiova şi cu o firmă privată pentru a pune bazele unui club cu un buget anual de 1,5 milioane de euro. Societatea care va finanţa clubul se numeşte Blue Lions Capital SA, fiind patronată de Adrian Andrici (95%) şi Dumitru Beze (5%), doi oameni de afaceri foarte activi pe piaţa de capital românească.

Adrian Andrici – jucător pe piaţa de capital

Omul de afaceri Adrian Andrici deţine pachete importante de acţiuni la CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara SRL (construcţii), Extraland SRL Voluntari (imobiliare), Intensiv DVM SRL (comerţ) Pro Real Estate Development SRL Bucureşti şi Rural Moldova SRL (imobiliare). De asemenea, omul de afaceri, născut la Suceava, deţine în nume personal 9,3% din puternicul trust de construcţii SCT Bucureşti – prezent de mai mulţi ani în Craiova. Printre altele, SCT Bucureşti a realizat pasajul suprateran din Valea Vlăicii, lucrează la reabilitarea liniei de tramvai pe bulevardul Decebal – între Podul Electroputere şi strada Caracal – şi a câştigat licitaţia pentru construirea Centurii de Sud a Craiovei. Adrian Andrici s-a numărat printre acţionarii semnificativi ai Automobile Craiova SA (ACSA), încasând de la Ford circa 260.000 de euro în schimbul deţinerii sale. La sfârşitul lui 2012, omul de afaceri deţinea 10,7% din Impact Developer & Contractor SA Bucureşti, dezvoltator rezidenţial cu activităţi care s-au extins în Constanţa, Oradea şi Ploieşti. În prezent, Adrian Andrici este unul dintre cei mai importanţi investitori la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fiind membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor la SIF Muntenia. În mass-media, omul de afaceri este cunoscut ca patronul Radio City FM şi finanţator al revistei Kamikaze.

Dumitru Beze – oltean din Severin

Celălalt investitor este Dumitru Beze, acţionar la Beze Business Consulting (consultanţă în afaceri) şi Intergroup Engineering SRL (inginerie şi consultanţă tehnică). Omul de afaceri Dumitru Beze este preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), cu experienţă în mai multe companii titrate, cum ar fi Ernst & Young, KPMG, British America Tobacco, Bearing Point, Search Corporation, Raiffeisen Investment Romania şi Cominco SA Bucureşti. De altfel, Dumitru Beze este membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Cominco SA Bucureşti, acolo unde Adrian Andrici este vicepreşedinte. Beze s-a născut la Vânju Mare şi a crescut la Drobeta Turnu Severin, fiind un fan înfocat al echipei Universitatea Craiova. Cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, acţionarii vor face o conferinţă de presă în care vor anunţa componenţa lotului şi organigrama clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS