12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru adolescenţi din centrele de plasament susţin bacalaureatul şi evaluarea naţională

Patru adolescenţi din centrele de plasament susţin bacalaureatul şi evaluarea naţională

Chiar dacă au învăţat sub îndrumarea cadrelor didactice sau a angajaţilor din cadrul centrelor de plasament, nesupravegheaţi de părinţi sau rude, copiii aflaţi în grija statului din Dolj susţin în aceste zile examenele de bacalaureat sau evaluarea naţională.
Patru adolescenţi instituţionalizaţi, care provin din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, au intrat în febra examenelor. „Înscrişi pentru susţinerea examenului de bacalaureat avem trei adolescenţi. Au obţinut rezultate deosebite, au absolvit clasa a XII-a cu medii de peste 9,50. Unul dintre băieţi vrea să urmeze Medicina, ceilalţi doi Mecanica sau Electrotehnica. Avem şi o fetiţă care de ieri a început Evaluarea Naţională, care face atletism şi care a susţinut şi promovat cu nota 10 proba eliminatorie la sport“, a precizat Maria Manolache, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj.  
De aceste examene depinde viitorul lor. În cazul în care nu vor promova bacalaureatul atât din actuala sesiune, cât şi din cea de-a doua, din toamnă, urmează să iasă din sistem, dat fiind faptul că actuala legislaţie prevede menţinerea unei măsuri de protecţie numai în cazul în care beneficiarii urmează o formă de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS