16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComisar al Gărzii de Mediu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Comisar al Gărzii de Mediu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova – Biroul teritorial Târgu Jiu au dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae Babucea, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj, acuzat de luare de mită în formă continuată. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţionarul Gărzii de Mediu Gorj a pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici diferite bunuri pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica amenzi contravenţionale pentru neregulile depistate la firmele pe care le controla. În anii 2011 – 2012, Nicolae Babucea, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit de la reprezentanţii a trei societăţi comerciale (denunţători în cauză) produse alimentare şi combustibil auto în valoare totală de 1.100 de lei, cu titlu de mită.

Trebuia să nu vadă neregulile

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alimentele şi benzina primite de la agenţii economici aveau rolul de a-l convinge pe comisar să nu aplice sancţiuni contravenţionale cu ocazia controalelor efectuate sau pe care urma să le efectueze la firmele respective.
„De asemenea, în acelaşi scop, inculpatul Nicolae Babucea a mai pretins de la reprezentantul unei alte societăţi comerciale (denunţător în cauză) materiale de construcţii în valoare totală de 930 de dolari“, se menţionează într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Gorj. De la începerea anchetei care îl viza, comisarul Nicolae Babucea a intrat în concediu medical. După ce nu a mai trecut pe la serviciu câteva luni bune, funcţionarul a decis să revină, doar pentru ca pe 17 iunie să îşi dea demisia din funcţia pe care o ocupa. Potrivit conducerii Gărzii Naţionale de Mediu Gorj, angajatul va mai veni câteva zile la locul de muncă, până în momentul în care îi va expira perioada de preaviz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS