12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHunedoara: 21 de mineri de la Lonea s-au blocat în subteran

Hunedoara: 21 de mineri de la Lonea s-au blocat în subteran

Un număr de 21 de mineri de la Mina Lonea, unitate care aparţine Societăţii Naţionale a Huilei (SNH), s-au blocat, joi seară, în subteran, nemulţumiţi că administraţia intenţionează să îi oblige să intre în concediu de odihnă, conform realitatea.net.
Conducerea Minei Lonea a intrat în subteran, pentru a discuta cu cei 21 de mineri, care au refuzat să iasă la suprafaţă.
Cei 21 de mineri lucrau în schimbul al doilea al cărui program de lucru ar fi trebuit să se termine la ora 18.00. În acest schimb lucrează în total în subteran 106 angajaţi.
Conducerea Societăţii Naţionale a Huilei a solicitat sindicatului reprezentativ al minerilor, Muntele, să fie de acord ca angajaţii să intre în concediu de odihnă patru zile, în ultima săptămână a lunii iunie, aceasta fiind o altă măsură înspre eficientizarea activităţii.
La începutul lunii iunie, la solicitarea Complexului Energetic Hunedoara, entitate energetică care trebuie să fuzioneze cu Societatea Naţională a Huilei, producţia de huilă a fost diminuată cu circa 40 de mii de tone, respectiv până la 80 de mii de tone. Reducerea producţiei a fost provocată de importul de cărbune făcut de Termocentrala Mintia la finalul anului 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS