25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnări pe bandă rulantă pentru administratorii de asociaţii

Condamnări pe bandă rulantă pentru administratorii de asociaţii

Încă un administrator de asociaţie de proprietari condamnat la închisoare pentru delapidare. Verdictul vine după patru ani de când s-a descoperit că şi-a însuşit din casieria asociaţiei suma de 125.000 de lei
Este vorba de fostul administrator al Asociaţiei IJK +49 apartamente Craiova, Mihaela Oprică. Aceasta a fost descoperită în anul 2009 de cenzorii de la Uniunea Asociaţiilor cu nereguli. Ce a atras atenţia celor care efectuau verificările a fost faptul că la o lună după ce s-a angajat ca administrator, în aprilie 2008, penalizările percepute de furnizori au crescut vertiginos. Numai că furnizorii nu şi-au modificat penalizările, iar sumele de bani cerute în plus erau trecute fictiv de către administrator, care se ocupa şi cu încasările. Tot fictive erau şi înregistrările plăţilor către furnizori.
„Aceasta încasa banii de la proprietari, însă sumele nu mai ajungeau la furnizorii de servicii, dar ea trecea în registru numărul şi seria unor chitanţe fictive, iar banii îi băga în buzunar. În perioada aceea, ei au renunţat şi la cenzorat, prin urmare nu avea cine să supervizeze activitatea acesteia. Aceasta mai este judecată tot pentru delapidare şi la Asociaţia de Proprietari Unirii, dar acolo suma este mai mică. Instanţa va lua decizia legală, dar pe noi nu ne încălzeşte dacă o condamnă, pe noi ne interesează să ne recuperăm banii. Avem restanţe, din această cauză la furnizori, au curs penalităţile, iar proprietarii au fost de bună-credinţă, şi-au plătit întreţinerea“, a spus Rodica Simulescu, actualul preşedinte al Asociaţiei de Proprietari IJK.

Închisoare
şi despăgubiri

„În baza art. 2151, alin. 1 C.P. cu aplicarea. art. 41, alin. 2, C.P. condamnă pe inculpata Oprică Mihaela Marinela la pedeapsa de cinci ani închisoare. În temeiul art. 71, C.P. interzice inculpatei exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64, lit. a, teza a II-a, lit. b, c, C.P., pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 14, 346, C.p.p admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă, Asociaţia de Proprietari Bl. IJK + 49 apartamente. Obligă inculpata Oprică Mihaela Marinela la plata sumei de 124.010,22 lei către partea civilă, reprezentând despăgubiri civile. În temeiul art. 191, C.p.p. obligă inculpata la plata sumei de 1.500 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de zece zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit“, a precizat juristul Ion Pătrulescu. După cum se precizează şi în conţinutul hotărârii, inculpata are posibilitatea să exercite căile de atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS