15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj: Campanii de informare şi prevenire executate de poliţişti în Craiova şi Bechet

Dolj: Campanii de informare şi prevenire executate de poliţişti în Craiova şi Bechet

Lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Craiova şi cei de la Poliţia oraşului Bechet au executat în acest sfârşit de săptămână acţiuni în cadrul campaniilor „Vacanţă în siguranţă” şi „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Prima serie de acţiuni a fost executată pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în incinta şi în apropierea unităţilor de învăţământ, poliţiştii întâlnindu-se cu profesori şi elevi în cadrul campaniei de informare „Vacanţă în siguranţă”.

Au urmat apoi acţiuni pentru prevenirea furturilor din locuinţă şi a altor fapte ce aduc atingere proprietăţii personale a cetăţenilor, poliţiştii de proximitate mergând în câteva zone cu afluenţă mare de populaţie, unde au purtat discuţii cu cetăţenii întâlniţi în scopul informării acestora, în cadrul campaniei „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”. Astfel, trecătorii întâlniţi în Cartierul Piaţa Gării, în zona Staţiei C.F. Craiova, în Cartierul Brazda lui Novac, în zona Complexului Novaci din Craiova, dar şi la Târgul de Săptămână din oraşul Bechet au fost informaţi cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor prin smulgere de obiecte, precum şi cu privire la modurile de operare folosite de autori la comiterea de furturi din locuinţe. S-a vorbit de distragerea atenţiei sau înşelăciuni prin intermediul telefonului, respectiv „metoda ghicitului”, prezentarea unor aşa-zise „promoţii” la produsele de uz casnic, înscenarea unui accident rutier al unui membru al familiei, presupuse câştiguri la concursuri televizate, loterie sau telefonie mobilă.

În cadrul campaniei poliţiştii de proximitate au distribuit aproximativ 700 pliante cu sfaturi preventive cetățenilor interpelaţi, urmărindu-se conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun, în cazul în care nu adoptă un comportament preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS