14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa, prestaţie de nota 4 ... şi impresie artistică de 9,50!

Olguţa, prestaţie de nota 4 … şi impresie artistică de 9,50!

Consilierul municipal Dan Cherciu şi Valentin Tudor, redactor-şef adjunct la Gazeta de Sud, au analizat prestaţia primarului Olguţa Vasilescu în primul an de mandat. Olguţa a primit note mari la impresia artistică, însă a dezamăgit la capitolul execuţie.

Invitaţii emisiunii „Contrasens“, difuzată ieri la Radio Sud şi pe site-ul GdS, începând cu ora 16.00, au acordat note prestaţiei pe care a avut-o primarul Olguţa Vasilescu în primul an de mandat. Consilierul municipal Dan Cherciu a taxat dur deciziile administraţiei locale, spunând că primarul primeşte notă mare doar la impresia artistică. „La impresia artistică, doamna primar merită o notă apropiată de maxim – 9,50, pentru că nota 10 este rezervată domnului Radu Mazăre. El a atins perfecţiunea. La execuţie, sigur nu este o notă de trecere. A picat cu succes acest prim an din cei patru. Nota 4! Mi-e teamă însă să n-o declarăm repetentă şi în felul acesta să aibă obligaţia să repete anul. Dar 4 este o notă care îi caracterizează corect prestaţia“, a spus Dan Cherciu.
Valentin Tudor, redactor-şef adjunct la Gazeta de Sud, a acordat primarului nota 5. „Pentru realizări eu i-aş da totuşi nota 5, iar la imaginea artistică, 6-7. A plecat cu un capital de imagine mare la început de drum, dar acest capital a început să se erodeze din ziua întâi în care s-a aşezat în fotoliul de primar. Avem câţiva lăudători de serviciu care îi creează o anumită imagine. Eu m-aş bucura foarte mult, şi ca locuitor al acestui oraş, dacă doamna primar ar învăţa ceva din lucrurile pe care le scriem noi. Noi nu le scriem doar ca să-i stoarcem lămâia în nas. Noi reprezentăm opinia publică şi încercăm să atragem atenţia asupra unor probleme reale, pe care şi nouă ni le sesizează cetăţenii. Mi-aş dori foarte mult ca acest primar să înţeleagă şi să se corijeze, să-şi schimbe atitudinea, să realizeze că nu este nimeni împotriva ei“, a afirmat Valentin Tudor.

Procentaj dezamăgitor

Analiza primului an de mandat a avut în vedere promisiunile electorale pe care candidatul Lia Olguţa Vasilescu le-a făcut în 2012. Printre altele, Olguţa Vasilescu a promis 4.000 de locuinţe în patru ani, 20.000 de noi locuri de muncă, canalizare şi asfalt în orice colţ al Craiovei, reabilitare termică pentru toate blocurile de locuinţe etc. „Dacă este să socotim pur matematic, la finalul primului an de mandat ar trebui să fie 1.000 de locuinţe. După ştiinţa mea, nu s-a făcut nici o astfel de locuinţă pentru tineri“, a comentat Dan Cherciu problema locuinţelor. „Eu nu-mi aduc aminte să se fi creat un loc de muncă în Craiova datorită primăriei. Mă aşteptam din partea primăriei la scăderi de taxe şi impozite, la facilităţi pentru firmele care vin şi investesc în Craiova. Nu am văzut aceste reduceri. Ba, din contră, unele impozite au crescut şi singurele referiri la acele facilităţi de care se vorbea în campanie sunt cele prevăzute de parcul industrial, care nu aparţine Primăriei Craiova, ci Consiliului Judeţean Dolj. Este absurd să te lauzi cu aşa ceva: că firmele pot beneficia de taxe şi impozite zero într-un parc industrial care nu-ţi aparţine“, a precizat Valentin Tudor. „La locuri de muncă nu aş fi indulgent să pun zero, ar trebui trecut chiar minus. Să nu uităm că de când doamna primar conduce destinele acestui oraş au pierdut angajaţi Electroputere, Cargill, Pan Group“, a opinat consilierul Dan Cherciu. Pe lângă nerealizări, au fost trecute în revistă şi gafele administraţiei din ultimul an: lucrări fără autorizaţii de construire, încălcarea legislaţiei privind protecţia monumentelor etc. „Cum putem noi spera că acest oraş va fi condus pe baza unei strategii de dezvoltare, atâta vreme cât tot presa semnala că doamna primar a achiziţionat o casă. Nu au trecut decât câteva luni şi apare din nou în presă că dânsa îşi vinde această casă pe care a achiziţionat-o motivând că nu şi-a dat seama că lucrările de amenajare sunt peste puterile financiare şi peste ceea ce îşi permite. Păi, dacă în viaţa personală ai astfel de aventuri, gândiţi-vă ce se întâmplă când vei antrena un oraş cu 300.000 de locuitori. Ba luăm un credit, ba facem un proiect, ba nu-l mai facem“, a conchis Dan Cherciu. Zilele trecute, redactorii GdS au adresat o cerere oficială Primăriei Craiova în care au cerut informaţii despre procentul în care promisiunile de campanie electorală s-au materializat după primul an de mandat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS