15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii vor bon fiscal

Craiovenii vor bon fiscal

Anul acesta a fost suspendată activitatea a 34 de firme, pentru lipsa casei de marcat sau nefolosirea acesteia. Sesizările au venit de la cetăţeni, care, deşi au cerut bon fiscal, documentul nu le-a fost eliberat.

Garda Financiară Dolj înregistrează din ce în ce mai multe reclamaţii din partea cetăţenilor care nu primesc bon fiscal de la magazinele de la care achiziţionează diverse bunuri, respectiv cărora le sunt prestate diverse servicii. Cele mai multe sesizări sunt din domeniul comerţului cu amănuntul, informează comisarul-şef al Gărzii Financiare Dolj, Cornel Corcoveanu.
„În acest an, a fost suspendată activitatea a 34 de firme pentru neutilizarea casei de marcat, respectiv nedotarea cu aparate electronice fiscale. Sesizările au fost primite de la cetăţeni, care ne spuneau că nu se acordă bon fiscal de către respectivele firme“, a declarat Cornel Corcoveanu.
„Se primesc sesizări foarte multe de la craioveni, în ultima perioadă, privind neutilizarea casei de marcat, în special în magazine. Asemenea sesizări pot fi primite în scris şi telefonic. Sunt luate în considerare şi sesizările în care reclamanţii nu îşi dau numele, cu precizarea că trebuie să spună clar numele firmei care nu dă bon fiscal, respectiv adresa corectă a firmei împotriva căreia este îndreptată sesizarea“, a explicat comisarul-şef al Gărzii Financiare Dolj. Reclamaţiile pot veni şi de la concurenţă (magazine vecine sau alte firme cu obiect de activitate similar).
Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru nedotarea unei firme cu casă de marcat se suspendă activitatea până în momentul în care societatea îşi achiziţionează casă de marcat şi o fiscalizează. În cazul în care societatea deţine casă de marcat fiscalizată, dar nu o utilizează, atunci sancţiunea este şi mai drastică: se suspendă activitatea societăţii pe o perioadă de trei luni. Persoanele care se află în situaţia în care cumpără un produs şi nu primesc bon fiscal, deşi solicită acest lucru, se pot adresa Gărzii Financiare Dolj la telefon/fax: 0251/41.33.97. Garda Financiară invocă lipsa de personal, ceea ce face ca orice sesizare primită să fie verificată într-un timp destul de lung.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS