26.7 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCSM propune eliberarea din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen

CSM propune eliberarea din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, ieri, propunerea de eliberare din funcţie a judecătoarei Carmen Elena Mladen, de la Curtea de Apel Craiova,  condamnată definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj.
Propunerea urmează să fie trimisă preşedintelui Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen, ca urmare a condamnării ei definitive.
Judecătoarea Carmen Mladen a fost condamnată definitiv pe 20 mai, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru şantaj, iar complicele ei, Ionel Stoian, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
Carmen Mladen a fost suspendată din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii pe 21 iunie 2012, ulterior fiind trimisă în judecată.
Procurorii anticoruţie i-au acuzat pe Mladen şi Stoian că, în perioada 28 mai – 12 iunie 2012, „au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare (Matei Catrinoiu – n.r.), parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană“.
Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la Catrinoiu, banii fiind primiţi pe 13 iunie 2012 de judecătoarea Carmen Mladen.
Instanţa arăta în motivarea deciziei de arestare a celor doi că avocatul Matei Catrinoiu, candidat la şefia Consiliului Local Gorj din partea PNŢCD, a declarat că o cunoaşte pe judecătoare din 2010 şi că a avut cu aceasta o relaţie extraconjugală de două-trei luni, fiind şantajat să achite 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii „fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională“.
Judecătoarea Carmen Mladen afirma însă că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost violată de denunţătorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-şi prejudicia imaginea publică.
Cătălina Cocoloş – Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS