12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEste nevoie de peste 94.000 de lei pentru renovarea Secţiei de Pediatrie

Este nevoie de peste 94.000 de lei pentru renovarea Secţiei de Pediatrie

http:http://www.youtube.com/watch?v=vKreGI9_lsE

Aproximativ 50 de bani de la fiecare locuitor al Craiovei, de atât ar fi nevoie pentru renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“ din municipiu. Dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, gresie şi faianţă, ţevi, baterii şi racorduri, la care se adaugă pătuţuri, mese, uşi, sunt doar câteva din priorităţile pe care le are această unitate spitalicească destinată copiilor.

Este trist şi îngrijorător în acelaşi timp faptul că 50 de copii din judeţul Dolj, cu diverse probleme medicale, ajunşi pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă la Secţia de Pediatrie de la „Filantropia“, trăiesc pe perioada internării într-un spaţiu total inadecvat, cu pătuţuri care nu au fost schimbate de zece ani, cu pereţi cojiţi şi puncte sanitare necorespunzătoare.   
Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI) şi Centrul de Voluntariat Voluntaris au lansat ieri campania „Împreună pentru o comunitate puternică“, având drept scop strângerea de fonduri pentru renovarea şi igienizarea Secţiei de Pediatrie. „Campania are ca scop implicarea comunităţii craiovene în soluţionarea unei probleme stringente la nivel local, ca alternativă la lipsa de schimbare socială. Din studiile realizate la nivel local a reieşit faptul că oamenii nu se implică, considerând că implicarea lor ar fi una nesemnificativă. Tocmai de aceea vrem să dovedim că din puţin se pot face minuni. Încercăm să promovăm conceptul de dezvoltare comunitară ca alternativă pentru rezolvarea diferitelor probleme locale. Informaţii suplimentare există pe site-ul campaniei de promovare: www.impreuna.arti.ro“, a menţionat Cristina Catană-Bucă, preşedinte ARTI.
Acţiunea este o continuare a campaniei efectuate de Clubul Rotary Probitas Craiova, în urma căreia banii au fost destinaţi renovării şi dotării Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Ambasadorii campaniei sunt: actriţa Nataşa Raab, Emil Săndoi – selecţionerul naţionalei de tineret a României, Maria Vintilă – preşedinte Crucea Roşie – Filiala Craiova şi interpreta Mădălina Amon. Fiecare ambasador a lansat propriul mesaj de promovare a campaniei. „Deviza mea este «Omul sfinţeşte locul» şi tocmai de aceea, decât să stăm, să aşteptăm şi să cârcotim, mai bine ne aducem contribuţia la schimbarea lucrurilor. Astăzi (ieri – n.r.) a fost lansat şi telefonul 8865, prin intermediul căruia, cu fiecare mesaj trimis, craiovenii pot dona automat doi euro. Numărul de SMS va fi activ începând de vineri, 7 iunie, ora 00.00. Este trist, însă adevărat faptul că această secţie are nevoie de lucruri banale. Copiii nu au nici o vină pentru degradarea clădirilor şi stă în puterea noastră să le oferim toate condiţiile. Am fost şi am vizitat acest spital, şi mi s-a rupt sufletul când am auzit o fetiţă plângând şi implorându-şi mămica să o ducă acasă. Este nevoie de sifoane, robineţi, ţevi noi ca să nu mai inunde subsolul, mufe, gresie, faianţă… Având în vedere că este vorba de un spital, de o secţie destinată copiilor, trebuie să ne implicăm cu toţii. Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. Copiii reinventează lumea“, a fost mesajul Nataşei Raab.    
Promotorii campaniei au făcut o listă cu toate materialele necesare pentru renovarea fiecărui metru pătrat al secţiei: este nevoie de 94.000 de lei, bani care pot fi strânşi până în luna octombrie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS