16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii de la „Sf. Mina“, premianţi la olimpiada naţională specială

Elevii de la „Sf. Mina“, premianţi la olimpiada naţională specială

Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Mina“ din Craiova a participat, în perioada 31 mai – 3 iunie, la Jocurile Naţionale „Special Olympics“ pentru persoanele cu dizabilităţi. Elevii s-au întors cu medalii de aur, argint, bronz şi cu diplome la atletism şi la jocul boccia.

Organizate de Fundaţia „Special Olympics“ România şi Ministerul Educaţiei Naţionale, jocurile au avut loc la Cluj-Napoca. Elevii de la şcoala din Craiova, subordonată Consiliului Judeţean Dolj, s-au aflat printre cei 256 de sportivi „Special Olympics“ din toată ţara şi s-au întors acasă cu rezultate foarte bune în cadrul competiţiilor.
Daniel Ungureanu şi Alexandru Popa au obţinut medalii de aur, iar Dalia Curcan şi Ionuţ Smarandache au fost răsplătiţi cu medalii de bronz la boccia (joc sportiv, originar din Italia, la care participanții încearcă să lovească o ţintă cu mingi de lemn). Craiovenii au obţinut rezultate bune şi la atletism. La proba de alergare de viteză 25 de metri, Alexandru Popa a obţinut medalie de argint, iar la alergarea de viteză pe distanţa de 50 de metri, Daniel Ungureanu şi Ionuţ Smarandache s-au clasat pe locul doi, obţinând tot medalii de argint. La săritura în lungime de pe loc, medalia de aur i-a revenit lui Ionuţ Smarandache, locul al doilea a fost ocupat de Alexandru Popa, pe locul al treilea s-a clasat Dalia Curcan, iar locul al patrulea a fost ocupat de Daniel Ungureanu.

„Special Olympics“,
la Craiova în 2014

Directoarea Şcolii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina“, Eugenia Pascu, a povestit că aceste jocuri au mare importanţă pentru aceşti copii. „Am participat la competiţia aceasta pentru copiii cu deficienţe mentale. Ei au fost evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate, au mers în preliminarii, ne-am clasat pe locuri fruntaşe şi ne-am şi calificat, luând în final locuri foarte bune. Partea tristă este că sala a fost plină doar de copii cu dizabilităţi şi de părinţii lor, nu a mai fost nimeni altcineva“, a explicat directoarea. Eugenia Pascu a mai declarat pentru GdS că, la anul, Jocurile Naţionale „Special Olympics“ vor fi găzduite de Craiova. „Este mai mult decât sigur că jocurile vor avea loc aici. Este şi Ziua Internaţională a Copilului, vor fi şi zilele oraşului, cred că vor fi puse tocmai bine“, a conchis Eugenia Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS