14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova în imagini de epocă

Craiova în imagini de epocă

Secţia de Istorie Arheologie a Muzeului Olteniei i-a invitat vineri, 31 mai, pe elevii craioveni de la Şcoala „Ion Creangă“ şi Colegiul „Elena Cuza“ în lumea urbei noastre de odinioară, cu ocazia prelegerii „Craiova în imagini de epocă“, manifestare inclusă în cadrul zilelor municipiului. Prin intermediul imaginilor, tinerii au călătorit în Craiova de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. „În ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, Craiova a înregistrat o adevărată explozie în domeniul construcţiilor, al instituţiilor publice şi locuinţelor datorită activităţii unor arhitecţi, îndeosebi străini. A avut loc pătrunderea modei franceze şi italiene, clădirile începând să se întreacă în frumuseţe şi eleganţă.
S-au pus bazele renumitei zone arhitecturale din centrul Craiovei, a cărei originalitate este dată de clădiri precum Casa «Romanescu», Liceul «Carol I», Palatul de Justiţie, Şcoala «Madona Dudu», Palatul Prefecturii“, a precizat Florentina Popescu, muzeograf în cadrul Secţiei de Istorie Arheologie a Muzeului Olteniei.
Călătoria de-a dreptul fascinantă a fost gustată din plin de tineri, care au descoperit cu încântare o parte din istoria unor locuri care dăinuie şi astăzi şi despre care nu cunoşteau foarte multe lucruri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS