29.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDumitru Dragomir, la sediul DNA: Preşedintele LPF este audiat în dosarul Antena - RCS&RDS

Dumitru Dragomir, la sediul DNA: Preşedintele LPF este audiat în dosarul Antena – RCS&RDS

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori.
Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA în jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzând să spună de ce a fost chemat de procurorii anticorupţie.
Grupul de Investigaţii Politice (http://www.grupul.ro/) a arătat, joi, într-un comunicat de presă, că începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS. În perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I şi în sezoanele 2011 – 2014.
„Începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir”, a precizat GIP în comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, în 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro „în schimbul unor servicii şi drepturi derizorii”, a precizat GIP.
„Prin acest contract, RCS & RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare într-un imobil deţinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnării contractului imobilul era neamenajat astfel încât RCS & RDS s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi”, se mai arată în comunicatul citat.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, este urmărit penal pentru şantaj, fiind acuzat că a ameninţat administratorul unei firme că va da în vileag fapte presupus compromiţătoare dacă nu va semna un contract în condiţiile impuse de el.
Antena 3 a relatat, pe pagina online, că din informaţiile pe care le-a obţinut neoficial, acuzaţia pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS.
Mitica Dragomir a declarat, la Romania TV, ca este prea mic pentru aceasta „lupta a elefantilor” si a apreciat ca s-a „gasit o chichita sa se lege si de mine”.
Acesta a precizat ca nu a facut niciun contract comercial in nume personal, ci este vorba de un contract intre doua societati, „la doi ani dupa licitarea drepturilor de televiziune”.
Mitica Dragomir a confirmat ca a primit un telefon din partea lui Sorin Alexandrescu, in care i se cerea sa intermedieze o discutie cu RCS-RDS, care „le scosese (Antenelor) de pe post nu stiu ce televiziuni”.

Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS