23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Locuri pentru tinerii care doresc să devină jandarmi

Olt: Locuri pentru tinerii care doresc să devină jandarmi

Pentru anul de învăţământ 2013-2014, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 172 locuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi M.Ap.N., astfel:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, specialitatea Ordine şi siguranţă publică:
– 50 locuri (fără discriminare) pentru învăţământul cu frecvenţă (din care 1 loc pentru romi şi 1 loc pentru alte minorităţi);
– 5 locuri (fără discriminare) pentru învăţământul cu frecvenţă redusă.
Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani:
– 60 locuri (fără discriminare) (din care 1 loc pentru romi).
Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni:
– 50 locuri (fără discriminare).

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt recrutează candidaţi pentru locurile Ministerului Afacerilor Interne în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, astfel:
Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov:
– 10 locuri (fără discriminare) pentru Inspectoratul General de Aviaţie – Management în aviaţie (Aviaţie nenaviganţi).
Academia Tehnică Militară Bucureşti:
– 70 locuri (fără discriminare) din care 3 locuri pentru Jandarmeria Română după cum urmează:
– Inginerie electronică şi telecomunicaţii, specialitatea „Transmisiuni” – 1 loc;
– Inginerie electronică şi telecomunicaţii, specialitatea „Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională” – 2 locuri.

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu: – 25 locuri (fără discriminare) din care 2 locuri pentru Jandarmeria Română – Management economico-financiar – Finanţe-Contabilitate.
Institutul Medico – Militar: – 25 locuri (fără discriminare) pentru Direcţia Medicală – Medicină generală.
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti: – 62 locuri (fără discriminare) din care 2 locuri pentru Jandarmeria Română.
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: – 27 locuri (băieţi) pentru Inspectoratul General de Aviaţie.
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”: – 62 locuri (fără discriminare) pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cererile de înscriere la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti vor fi primite de structura de Resurse Umane a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt până la data de 18 iunie 2013, pentru şcolile postliceale până la data de 16 august 2013, iar pentru instituţiile de învăţământ ale MApN până la data de 18 iunie 2013.

Dosarele de recrutare ale candidaţilor la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti vor fi primite de structura de Resurse Umane a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt până la data de 21 iunie 2013, pentru şcolile postliceale până la data de 20 august 2013, iar pentru instituţiile de învăţământ ale MApN, până la data de 21 iunie 2013.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la structura de Resurse Umane a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt apelând numerele de telefon 0249/437901 sau 0249/437904, interior 24535 sau 24407.

În anul 2012, pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I., pe locurile aprobate Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a recrutat 56 de candidaţi din judeţul Olt, în urma desfăşurării tuturor probelor de concurs, 13 dintre aceştia fiind declaraţi „admis”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS