30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul Muncii doreşte să unească evaluarea pentru persoanele cu handicap cu cea pentru pensii de invaliditate

Ministrul Muncii doreşte să unească evaluarea pentru persoanele cu handicap cu cea pentru pensii de invaliditate

Activitatea de evaluare pentru persoanele cu handicap ar putea fi unită cu cea de evaluare pentru pensii de invaliditate, a anunţat astăzi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, citat de Agerpres.ro. Potrivit Marianei Câmpeanu, în urma cazului de la Prahova a fost demarat un control la toate direcţiile judeţene, raportul urmând să fie prezentat astăzi în şedinţa de Guvern, împreună cu un plan de măsuri.

„După ce voi prezenta raportul în Guvern, îl voi face public. Voi prezenta şi un plan de măsuri pentru viitor pe care îl vom discuta ulterior, pentru că, poate, va fi îmbunătăţit în cadrul Guvernului. Pot să vă spun că sunt cazuri asemănătoare (cu cazul din Prahova – n.r.) şi este clar că trebuie luate măsuri la modul general. Probabil că nu s-au mai purtat de mult timp discuţii la modul general şi cu cuprinderea tuturor acestor instituţii”, a precizat Câmpeanu.

Ministrul Muncii a subliniat că în curând ar putea prezenta şi un plan restructurare totală a acestei activităţi de evaluare. „Dorim să unim activitatea de evaluare pentru persoanele cu handicap cu cea pentru pensii de invaliditate, pentru că o persoană trebuie evaluată o singură dată şi trebuie să o îndrepţi către partea spre care ai evaluat că are nevoie. Fie că este o persoană cu handicap şi are nevoie de o indemnizaţie sau de servicii sociale în acest sens, fie că este o persoană care se poate reintegra după o perioadă pe piaţa muncii şi, atunci, va primi aşa-zisa pensie de invaliditate pe o perioadă limitată de timp. Este o construcţie foarte mare, o restructurare totală a sistemului, iar acest lucru trebuie corelat şi cu reforma din Ministerul Muncii. Lucrăm deja la această construcţie”, a afirmat Câmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS