11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSesiunea Naţională de Rapoarte Arheologice s-a deschis în premieră la Craiova

Sesiunea Naţională de Rapoarte Arheologice s-a deschis în premieră la Craiova

Cea de-a 47-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Rapoarte Arheologice a luat startul astăzi în premieră la Craiova. Aproximativ 150 de arheologi vor participa, până pe 30 mai, la activităţile organizate de Ministerul Culturii – Direcţia Patrimoniu Cultural, Consiliul Judeţean Dolj – Muzeul Olteniei Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Dolj şi Universitatea din Craiova.

„Sper să vă simţiţi bine aici, în inima Olteniei, şi să plecaţi cu mai multe concluzii de la comunicările pe care o să le susţineţi în următoarele două zile”, a spus Florin Ridiche, directorul Muzeului Olteniei, în deschiderea Sesiunii Naţionale. Acesta a mai specificat faptul că autorităţile judeţene, cele care finanţează Muzeul Olteniei şi care au investit 300.000 de lei în şantiere, au în vedere şi introducerea în circuitul turistic a siturilor de la Desa, Răcari şi Cioroiu Nou.
Pe parcursul a două zile, 28 şi 29 mai, specialiştii îşi vor prezenta rezultatele cercetărilor arheologice desfăşurate în diverse situri din ţară, pe parcursul anului 2012. Comunicările vor fi structurate pe cinci secţiuni principale: Preistorie, Epoca Fierului, Epoca Greco-Romană, Civilizaţia Medievală şi Arheologia Preventivă.
În ultima zi a sesiunii, pe 30 mai, va fi organizată o excursie documentară la obiective culturale din judeţul Dolj, cel mai important dintre acestea fiind monumentul arheologic vizitabil de la Cioroiu Nou.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS