19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Poliţiştii s-au întâlnit cu locuitorii din trei cartiere în cadrul campaniei "Nu-ţi scăpa casa din ochi!"

Craiova: Poliţiştii s-au întâlnit cu locuitorii din trei cartiere în cadrul campaniei „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

În cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţă „Nu-ţi scăpa casa din ochi”, inițiată la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, în parteneriat cu Groupama Asigurări, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie s-au deplasat în Cartierul Rovine, pe B-dul Decebal, în zona Complex Bacriz, pe Calea București, dar și în Cartierul Bariera Vîlcii din municipiul Craiova unde au purtat dicuţii cu cetăţenii întâlniţi în scopul pregătirii antivictimale a acestora.

Craiovenii au fost informaţi cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă, urmărindu-se şi informarea populaţiei cu privire la modurile de operare folosite de autori la comiterea unor astfel de fapte, şi anume prin distragerea atenției sau înşelăciuni prin intermediul telefonului. „Metoda ghicitului” şi prezentarea unor „promoţii” la produsele de uz casnic, presupuse câştiguri la concursuri televizate, loterie sau telefonie mobilă sunt câteva din  informaţiile furnizate de poliţişti pentru informarea şi conştientizarea cetăţenilor.

De asemenea, poliţiştii de proximitate au distribuit un număr de 1000 pliante cu sfaturi preventive craiovenilor, urmărindu-se conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv, totodată procedând și la expunerea în zonele aglomerate a unor afișe cu sfaturi preventive. Un număr mare de furturi din locuinţe vizează apartamentele situate la parterul blocurilor, prin forţarea sistemelor geamurilor termopan. De regulă, în cazul acestor modalităţi, furturile au loc ziua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS