22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Chinezii“ - la turci, „Bădăranii“ - la Craiova!

„Chinezii“ – la turci, „Bădăranii“ – la Craiova!

Spectacolul „Chinezii“, de Michael Frayn, în regia lui Mircea Cornișteanu, a participat zilele acestea la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru din Antalya, alături de trupe din Turcia, Germania, Spania şi Coreea. „Chinezii“, în interpretarea actorilor Naţionalului din Craiova, Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț, s-a jucat joi şi vineri. Delegaţia TNC a fost condusă de directorul general Mircea Cornişteanu şi deplasarea a fost posibilă datorită sprijinului Convenției Teatrale Europene și Institutului Cultural Român.

Mircea Albulescu, Costel Constantin şi Gh. Visu, la Craiova

Luni, 27 mai, la ora 19.00, în sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional din Craiova, mari actori ai României vor interpreta celebra comedie „Bădăranii“ de Goldoni. Spectacolul Teatrului Metropolis, în regia lui Dan Tudor, îi are în distribuţie pe: Mircea Albulescu, Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir, Cecilia Bârbora, Gabriela Popescu, Miriam Rizea, Adrian Anghel, Sergiu Flesner, Alexandru Stanciu, Horia Muntean, Walid Ellenthey, Dan Apăvăloaiei.
Regizorul Dan Tudor a declarat pentru GdS: „Revin cu plăcere la Craiova. Ultimul meu spectacol prezentat pe scena Naţionalului, «Gaiţele», s-a bucurat de mare succes şi mă aştept ca «Bădăranii» să producă şi în Bănie aceeaşi nebunie totală pe care a creat-o în ultima perioadă. În urmă cu mai bine de o săptămână, s-au jucat şapte spectacole în trei zile… Cererea de bilete a fost aşa de mare, încât într-o zi de duminică s-a jucat de trei ori – o reprezentaţie la ora 11.00, apoi la 15.00 şi la 19.00! Doresc publicului din Craiova să prindă un bilet la «Bădăranii», să vină luni seară în sala de spectacole şi să confirme sau, mă rog, să infirme nebunia de care vă povesteam cu această comedie nemuritoare. Le promitem o seară pe cinste! Craiovenii, avizi şi receptivi de teatru, merită asta“.
Biletele se pot procura de la agenţia TNC. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS