17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrări în bătaie de joc pe strada Caracal

Lucrări în bătaie de joc pe strada Caracal

Circulaţia rutieră de pe strada Caracal, din municipiul Craiova, a fost dată peste cap de lucrările de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă efectuate de SC TMUCB SA Bucureşti, societate care, deşi a fost amendată de două ori până acum de poliţiştii Serviciului Rutier, „insistă“ să îşi bată joc de şoferi. Astfel, în zona Spitalului Militar, şoferii care circulă dinspre centru către Bănie sunt nevoiţi să intre pe contrasens ca să ocolească utilajele SC TMUCB. Nu există însă nici un indicator rutier care să îi anunţe că urmează să circule pe contrasens, ci numai câteva balize aşezate din loc în loc. În aceeaşi situaţie se află şi şoferii care circulă din sens invers, care nu sunt avertizaţi prin indicatoare că drumul se îngustează la o singură bandă. Astfel, autovehiculele ies din giratoriul amplasat la intersecţia cu strada Henri Coandă pe două benzi (a doua şi a treia, prima fiind ocupată de regulă de autovehicule parcate), iar după câteva zeci de metri dau nas în nas cu şoferii care sunt obligaţi să circule pe contrasens.
Un cititor GdS, care a fost pus în acestă situaţie miercuri, a făcut câteva fotografii în trafic şi le-a trimis pe adresa redacţiei. Din imaginile surprinse se observă că, circulând pe banda a treia dinspre Bănie către centru, se întâlneşte cu autovehiculele care vin din sens opus, pe contrasens. Ieri, pe strada Caracal era aceeaşi situaţie, aceeaşi aglomeraţie şi nici un indicator rutier. Singura diferenţă era aceea că, ieri, SC TMUCB ajunsese cu lucrările chiar în faţa Spitalului Militar.

Amendaţi pentru lucrări nesemnalizate

Întrebaţi cât de normală este această situaţie, poliţiştii responsabili cu sistematizarea circulaţiei din cadrul Serviciului Rutier Dolj au precizat că nu sunt deloc surprinşi, pentru că firma SC TMUCB SA Bucureşti a fost sancţionată până acum de două ori pentru nesemnalizarea lucrărilor, dar şi pentru alte abateri. Astfel, potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Craiova, pe 11 aprilie, ofiţerii de la Sistematizarea circulaţiei au sancţionat SC TMUCB cu suma de 3.150 de lei pentru că nu semnalizase lucrările efectuate pe strada Caracal, pentru că nu respecta condiţiile impuse în avizul Poliţiei Rutiere, dar şi pentru că unii dintre muncitori nu purtau echipament reflectorizant. După o lună, pe 15 mai, aceeaşi firmă a fost amendată cu 1.575 de lei pentru… semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor.
Ieri, după ce au fost sesizaţi de GdS despre situaţia de pe strada Caracal, poliţiştii Biroului Rutier s-au dus la faţa locului pentru a vedea ce se întâmplă. „Este vorba de semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor şi, în plus, am descoperit să societatea care lucrează pe strada Caracal a închis strada Corneliu Coposu, situaţie care nu a fost prevăzută în aviz. Nu au fost respectate schemele de semnalizare şi nici condiţiile impuse în aviz, astfel că am decis sancţionarea societăţii cu suma de 3.150 de lei pentru neregulile descoperite“, a precizat comisarul-şef Florin Cristea, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.
Pe lângă amendă, poliţiştii de la Rutieră au solicitat SC TMUCB ca banda a treia pe sensul de mers către Bănie să nu fie închisă nejustificat. Atunci când se închide tot sensul de mers dinspre centru către Bănie, iar şoferii sunt obligaţi să circule pe contrasens pe banda a treia a sensului opus, această bandă trebuie marcată cu balize astfel încât să fie creat un culoar vizibil de către şoferii care circulă fie dinspre centru către Bănie, fie din sens opus.
Întrebaţi despre situaţia de pe strada Caracal din Craiova, reprezentanţii SC TMUCB SA Bucureşti au precizat, pentru GdS, că vor verifica cele sesizate de şoferi. „Drumul se îngustează de pe patru pe trei benzi, nu pe două. O să merg acolo să văd care este problema. Ultima oară când am fost, nu era nici o problemă“, a precizat Viorel Iordache, şeful de şantier al SC TMUCB.

Altă firmă, alte amenzi

SC TMUCB SA Bucureşti nu este singura firmă care execută lucrări pe străzile din municipiul Craiova fără să îi pese de circulaţia rutieră. Reamintim că SC Delta ACM ’93, societatea care a început reabilitarea străzii Brazda lui Novac fără autorizaţie, a primit mai multe amenzi pentru că lucra fără avizul poliţiei şi fără a semnaliza lucrările efectuate pe strada Brazda lui Novac.

Condiţii

În acordul de restricţionare a circulaţiei rutiere pe strada Caracal, pe tronsonul cuprins între intersecţiile cu străzile Ana Ipătescu şi Anul 1848, dat de Primăria Craiova SC TMUCB pentru perioada 13-27 mai, sunt cuprinse mai multe condiţii, printre care respectarea de către constructor a schemei de semnalizare, aşa cum a fost avizată de Poliţia Rutieră, şi delimitarea zonei de intervenţie.
Acelaşi acord prevede că firma răspunde civil, administrativ, contravenţional sau penal pentru eventualele evenimente rutiere sau pagube materiale provocate de semnalizarea şi delimitarea necorespunzătoare a lucrărilor ori de nemenţinerea şi neasigurarea semnalizării rutiere pe întreaga perioadă de desfăşurare a lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS