14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiciclist ucis de un şofer băut

Biciclist ucis de un şofer băut

Un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Băileşti, a fost reţinut în noaptea de miercuri spre joi, după ce, băut fiind, a accidentat mortal un biciclist şi a fugit de la locul faptei.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri seară, la ora 21.36, poliţiştii din Băileşti au fost anunţaţi că un bărbat este căzut pe strada Ana Ipătescu din localitate, iar lângă el se află o bicicletă avariată. Echipajul de poliţişti care a ajuns la locul indicat a stabilit că bărbatul este Cornel Boabă, de 45 de ani, din Băileşti, care a fost victima unui accident rutier. La locul accidentului a fost trimisă şi o ambulanţă, însă medicii nu au putut face nimic pentru bărbat, care murise la scurt timp după ce fusese lovit în plin de un autovehicul. Poliţiştii nu l-au găsit la faţa locului pe şoferul care l-a lovit pe biciclist, deoarece acesta părăsise locul faptei cu tot cu maşină.
Oamenii legii au început căutările, iar în jurul orei 1.00 au reuşit să-l identifice pe şoferul care a produs accidentul mortal. Acesta este Remus Durac, de 22 de ani, din Băileşti. Maşina pe care o condusese, un Audi, a fost găsită la domiciliul acestuia, acoperită cu mai multe pături. Poliţiştii au stabilit că Audi-ul lui Durac este maşina care l-a ucis pe biciclist, mai ales că între ştergătoare a fost găsit telefonul mobil al victimei. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,95 m/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru ca medicii să-i recolteze probe de sânge.
În aceeaşi noapte, în baza probelor strânse de poliţiştii doljeni, Remus Durac a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul a fost dus ieri după-amiază la Judecătoria Băileşti, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea celor trei infracţiuni, pe numele său fiind emis mandat pentru o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS