13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSimulare de accident aproape... reală

Simulare de accident aproape… reală

http:http://www.youtube.com/watch?v=X8asrsrfQ4A

Craiovenii care au trecut ieri, în jurul prânzului, pe strada Calea Bucureşti, în zona blocului S200, au putut fi martorii unui accident de circulaţie produs pe trecea de pietoni, în urma căruia doi tineri care traversau strada au fost loviţi în plin de un autoturism VW Golf care nu le-a acordat prioritate. Din fericire, accidentul nu a fost real, ci o simulare făcută de poliţiştii IPJ Dolj în parteneriat cu Sociatatea Studenților Mediciniști din Craiova şi Serviciul de Ambulanță Judeţean Dolj, în cadrul proiectului naţional „Road Safety“ (Siguranţa Rutieră – n.r.).
Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, această simulare a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere provocate de şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi educarea şoferilor pentru a adopta un comportament preventiv în trafic.
Simularea făcută de poliţişti şi de studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie a părut destul de reală, mai ales că la locul accidentului au sosit mai multe echipaje de poliţişti, precum şi o ambulanţă.
Ca şi în cazul unui accident real, şoferul VW Golf a fost testat cu aparatul etilotest, i s-au cerut documentele, victimele au primit primul ajutor de la medicii de pe ambulanţă, iar poliţiştii de la Rutieră au făcut măsurători şi cercetări la locul accidentului.
Câţiva trecători l-au luat la înjurături pe şoferul care a provocat accidentul, iar unul chiar a vrut să-l bată. După ce au aflat că a fost numai o simulare, unii au susţinut că este o idee bună, prin care pot fi „îmblânziţi“ şoferii, iar alţii, că a fost o „bătaie de joc“.
În final, atât poliţiştii de la Rutieră, cât şi studenţii au susţinut că mesajul campaniei „Road Safety“ a fost transmis atât craiovenilor, cât şi şoferilor care au trecut pe strada Calea Bucureşti după ora 11.00.
„Road Safety“ este un proiect al Societăţii Studenţilor Medicinişti „Hipocrates“ Sibiu, care a fost implementat în anul 2008 la nivel local şi din anul 2011 la nivel naţional. Anul acesta, până pe 31 mai, campania se desfăşoară în Sibiu, Iaşi, Cluj, Timişoara, București şi Craiova. Tot ieri, începând cu ora 15.00, o simulare a altui accident de circulaţie a avut loc şi pe bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS