22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCetăţenii au reacţionat - Instituţiile craiovene ignoră total legea

Cetăţenii au reacţionat – Instituţiile craiovene ignoră total legea

Nici de această dată nu am rămas nepăsători, văzând cum autorităţile locale vor să transforme o parte din Parcul „Nicolae Romanescu“ în depozit pentru materiale de construcţii sau groapă de gunoi şi cum excavatoare şi camioane străbat parcul transportând materiale de construcţii. Gazeta de Sud a luat încă o dată atitudine. Redactorii şi reprezentanţii Fundaţiei Gazeta de Sud au organizat marţi, în Parcul „Romanescu“, o acţiune prin care au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra distrugerii zonei verzi chiar de către instituţiile care ar trebui să o protejeze, Primăria Craiova şi Regia de Administrare a Domeniului Public. Am încercat să aflăm ce părere au craiovenii despre faptul că în unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa sunt depozitate materiale de construcţii.
Toţi craiovenii întâlniţi ieri în Parcul „Romanescu“ s-au arătat indignaţi şi au susţinut la unison că materialele de construcţii, şinele de tramvai şi excavatoarele trebuie să dispară. „Este inadmisibil ca o instituţie să permită depozitarea într-un parc a materialelor de construcţii, la fel cum este inacceptabil faptul că au permis intrarea camioanelor în Parcul «Nicolae Romanescu». Nu au nici o scuză pentru această faptă. În străinătate, parcurile şi, în general, spaţiile verzi sunt foarte bine protejate, la noi însă nu ştim cum să le distrugem mai mult şi mai repede. Nu pot să înţeleg ce se întâmplă, am văzut la televizor, pe posturile locale, cum se lăudau că parcul va intra într-un proces de modernizare. Acum ce fac, au început distrugerea lui? Locuim în zona 1 Mai, în fiecare zi ieşim cu copiii în parc, vrem spaţii verzi şi aer curat, nu praf şi moloz“, a spus Virginia Dincă. La fel de supărat s-a arătat şi Mitică Popescu, pe care l-am întâlnit pe una din băncile din parcul craiovean: „Sunt indignat şi supărat. Am văzut de dimineaţă în Gazeta de Sud şi nici nu-mi venea să cred… Primăriţa noastră, când am ales-o, a promis alte lucruri şi văd că nu se ţine de cuvânt. Faptul că nu ţine la ce este frumos este revoltător, iar când vine din partea unei doamne este cu atât mai revoltător. Este vorba de sănătatea copiilor noştri“. Şi Mariana Barbu a considerat că instituţiile craiovene ignoră total legea, luând decizii după bunul lor plac, fără ca nimeni să le tragă la răspundere pentru faptele comise: „Ce exemplu mai oferă oamenilor, când reprezentanţii noştri fac asemenea fapte? Dacă un locuitor ar fi îndrăznit să depoziteze materiale de construcţii pe un spaţiu public sau spaţiu verde, ar fi fost drastic sancţionat. Însă, fiind vorba de deciziile primăriei, toate organele de control se vor preface că plouă. Ce face Garda de Mediu, ce face Poliţia Locală? Puteau depozita aceste materiale undeva la marginea Craiovei, nu pe un spaţiu verde. Praful care se ridică, şinele de tramvai sau molozul nu fac decât să distrugă plantele“.
Şi Marin Dumitraşcu a considerat că depozitarea în Parcul „Romanescu“ a şinelor de tramvai şi a altor materiale este o încălcare gravă: „Este foarte rău ceea ce au făcut. Singura decizie înţeleaptă ar fi ca aceste materiale să fie luate cât mai repede şi duse la o groapă de gunoi. Depozitarea acestora în parc nu este o soluţie, este o încălcare gravă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS