9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlga Tudorache a primit decoraţia regală "Nihil Sine Deo"

Olga Tudorache a primit decoraţia regală „Nihil Sine Deo”

Actriţa Olga Tudorache a primit decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, din partea Regelui Mihai, într-o ceremonie emoţionantă, care s-a desfăşurat aseară, la Teatrul Mic din Bucureşti, chiar după spectacolul „Portretul Doamnei T”, care o are ca protagonistă pe artistă, informează mediafax.ro.
Regele Mihai I a fost reprezentat la eveniment de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu. Aceştia au asistat şi la emoţionantul spectacol „Portretul Doamnei T”, la finalul căruia spectatorii au aplaudat minute în şir, în picioare, prestaţia actriţei.
Decoraţia „Nihil Sine Deo” i-a fost înmânată actriţei Olga Tudorache chiar după spectacol de către Principesa Margareta, pe scena Teatrului Mic.
Decoraţia i-a fost conferită actriţei Olga Tudorache „pentru întreaga sa carieră actoricească, pe scenă şi pe ecran, în care şi-a pus talentul, energia şi inteligenţa, pentru a da viaţă şi frumuseţe marilor roluri ale vremurilor sale”, „pentru urma de neşters pe care a lăsat-o în cultura română şi europeană contemporană, dar şi în memoria generaţiilor de români care au găsit în arta ei speranţă şi bucurie în vremuri de restrişte”, „pentru demnitatea şi profesionalismul pe care şi le-a păstrat de-a lungul anilor” şi „pentru dedicaţia cu care a format generaţii întregi de actori, cărora le-a însuflat pasiunea şi talentul său”. De asemenea, decoraţia i-a fost conferită actriţei şi „pentru susţinerea publică a valorilor şi principiilor” familiei regale a României.
Înainte şi după acordarea decoraţiei, în sala de spectacole a Teatrului Mic a răsunat Imnul Regal al României, care a fost interpretat şi de câţiva spectatori prezenţi la ceremonie, care au strigat „Trăiască Regele!”.
Momentul a fost unul copleşitor pentru Olga Tudorache. Actriţa a primit decoraţia cu lacrimi în ochi şi în aplauzele publicului, din care au făcut parte şi actriţele Oana Pellea, Emilia Popescu, Ioana Pavelescu şi Rodica Negrea, dar şi Florin Călinescu, directorul Teatrului Mic.
La sfârşitul ceremoniei, Olga Tudorache a mulţumit publicului şi a ieşit de pe scenă în ropotele de aplauze ale spectatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS