13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Memorialul lumânărilor aprinse în Piaţa "Mihai Viteazul"

Craiova: Memorialul lumânărilor aprinse în Piaţa „Mihai Viteazul”

Reprezentanţi ai asociaţiilor nonguvernamentale, membri ai Clubului de coordonare locală Dolj, Societatea Studenţilor Medicinişti, Societatea Română de Cruce Roşie, filiala Dolj, câţiva profesori şi elevi, susţinuţi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj au participat în această seară în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova la marşul „Memorialul lumânărilor aprinse”. Purtând candele în mâni, participanţii au străbătut strada Unirii în încercarea de a atrage atenţia asupra problemei pe care o reprezintă infecţia cu HIV/SIDA. „Din păcate există un număr destul de mare de persoane seropozitive în judeţul Dolj. Chiar dacă tratamentul pe care îl primesc în momentul de faţă le permite o viaţă aproape normală trebuie să nu uităm că traiul lor depinde de acest tratament şi că e nevoie de fonduri pentru a diminua impactul acestei boli. Este trist că fondurile disponibile sunt din ce în ce mai puţine, iar autorităţile lasă campaniile de prevenire pe seama organizaţiilor nonguvernamentale”, a precizat Oana Mateescu, preşedintele Asociaţiei Europrotector România.

La finalul marşului participanţii au depus candele la fântânile din Piaţa „Mihai Viteazul” şi au ţinut un moment de reculegere în memoria persoanelor seropozitive decedate.

„Memorialul Lumânărilor aprinse” este cea mai amplă şi veche mişcare anti-SIDA din lume, prima campanie fiind organizată în 1983.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS