14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Pieţele“ mint ca la meteo

„Pieţele“ mint ca la meteo

Amenajările la târgul de pe strada Caracal n-au fost finalizate din cauza… condiţiilor meteo, însă chiria curge către firma
de la care SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a închiriat terenul.

Conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL promitea la mijlocul lunii ianuarie 2013 că, în cel mult trei luni, va fi dat în folosinţă noul târg al Craiovei, amenajat pe un teren privat, în spatele Registrului Auto Român de pe strada Caracal. Cele trei luni s-au împlinit… de acum o lună, dar târgul încă nu e gata.

Promisiuni…

„Târgul se va muta pe strada Caracal, lângă RAR, pe un teren de circa 30.000 mp. Va avea, deci, o suprafaţă cam de trei ori mai mare ca actualul târg din Romaneşti. Vom muta acolo hainele second-hand din actualul târg. Comercianţii vor avea la dispoziţie o hală închisă, deci condiţii, să nu mai fie ca până acum, în bătaia vântului şi a ploii. Tot acolo vom muta piaţa angro de fructe şi legume din Piaţa Chiriac. Acolo vom face şi un târg de maşini second hand“, a declarat Cătălin Resceanu, directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, la mijlocul lunii ianuarie 2013.
„Vom avea o hală pentru spaţii comerciale, încă trei hale (însumând aproape 4.000 mp) pentru haine şi încălţăminte second-hand. O să mai fie o hală dedicată special pieţei de gros pentru legume şi fructe. Mai avem şi o hală pentru păsări şi animale. Totodată, vor exista spaţii special destinate pentru comercializarea de piese auto şi cauciucuri. Practic, tot ce era în vechiul târg se va regăsi şi în noul târg de pe Caracal“, promitea Resceanu tot atunci. Cât despre termenul de dare în folosinţă, directorul Pieţelor menţiona cu aceeaşi ocazie: „Deja ne-am apucat de lucru acolo şi preconizez că în maximum trei luni totul va fi gata“.

Şi neîmpliniri…

Cele trei luni s-au împlinit în aprilie. A trecut chiar şi o lună în plus, dar noul târg nu e încă gata, deşi suntem la mijlocul lunii mai.
SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL anunţa însă, ieri, printr-un comunicat de presă semnat de Sorin Matei, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, „deschiderea oficială a noului târg municipal situat pe strada Caracal nr. 172, începând din luna iunie 2013“.
„Deși inițial prevăzusem un termen mai scurt pentru execuția lucrărilor la noul târg situat pe strada Caracal, pe parcurs s-a dovedit că anumite amenajări sunt mai complexe şi de anvergură. Drept urmare, din acest motiv, dar și din cauza condițiilor meteo nefavorabile, am fost nevoiți să amânăm cu câteva săptămâni deschiderea“, a declarat Cătălin Resceanu, administratorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, potrivit comunicatului menţionat.
Interesant este că purtătorul de cuvânt al Pieţelor îl contrazice chiar pe directorul său. În timp ce Resceanu anunţa în ianuarie că „deja ne-am apucat de lucru“, purtătorul de cuvânt Sorin Matei a menţionat în comunicatul de ieri că „lucrările au fost demarate încă din luna martie a.c.“. Oare care dintre ei minte?

Pe bani mulţi

În prezent, terenul pe care va fi amenajat târgul a fost nivelat şi balastat. Urmează să fie betonate mai multe suprafeţe şi să fie amenajate construcţiile provizorii care să găzduiască unii comercianţi. Cum amenajarea o face, se pare, chiar proprietarul terenului, acesta nu are nici o grabă, banii pe chirie primindu-i oricum. Asta pentru că SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL îşi achită, conştiincioasă, chiria lunară către SC Texind SA Craiova, al cărei acţionar majoritar este firma Redexim, controlată de fostul lider PSD Andi Gaiu.
„Începând cu luna martie, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL datorează o chirie lunară pentru terenul în suprafaţă de 32.000 mp aferent târgului din str. Caracal, nr. 172 B, conform contractului de închiriere nr. 1066/08.01.2013, în sumă de 15.000 euro/lună“, se menţionează în adresa nr. 965/09.04.2013 a SC Pieţe către Primăria Craiova.
Potrivit unor surse apropiate municipalităţii, SC Pieţe a achitat deja chiria pe două luni în baza acestui contract. Adică a plătit 30.000 de euro pentru un teren pe care nu-l foloseşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS