21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalModernizare cu jumătate de măsură pe strada Averescu

Modernizare cu jumătate de măsură pe strada Averescu

http:http://www.youtube.com/watch?v=V77byUyIf5Y

Strada Mareşal Alexandru Averescu din cartierul craiovean Brazda lui Novac a fost modernizată în urmă cu un an, însă pe sute de metri nu s-a mai pus nici o lopată de covor asfaltic din anii ’80, chiar dacă gropile şi denivelările nu lipsesc.

Nu sunt nici primii, nici ultimii craioveni care se plâng de starea deplorabilă a stăzii pe care locuiesc. Este vorba de locuitorii de pe strada Mareşal Alexandru Averescu din cartierul Brazda lui Novac, pe care administraţia locală i-a omis din lista reabilitărilor. Ciudăţenia este că pe această arteră, care face legătura între străzile Brazda lui Novac şi 1 Decembrie 1989, au avut loc lucrări de modernizare în anii trecuţi. Acestea s-au oprit pe la jumătatea drumului, în zona Bigului My Family, iar câteva sute de metri din stradă au rămas la fel ca în anii ‘80. Cu câteva excepţii: spărturi şi decopertări făcute de furnizorii de utilităţi pentru înlocuire de reţele, pentru amplasarea unui hidrant, pentru o conductă spartă şi denivelări cauzate de rădăcinile copacilor din spaţiile verzi ale blocurilor. Este o situaţie similară celei din cartierul Catargiu din municipiu. Dacă acolo strada a fost refăcută pe jumătate, aici, în Brazda lui Novac, s-au făcut progrese, a fost modernizată cam 75% din suprafața străzii. Ce a fost în capul constructorului când a amenajat trei sferturi din stradă, lăsând o bună parte abandonată, sau mai degrabă în capul reprezentanţilor administraţiei locale şi a regiilor subordonate? „Anul trecut, au modernizat partea cealaltă din stradă, au pus gărduleţe în jurul spaţiilor verzi, au schimbat bordurile şi când au ajuns aici la intersecţie s-au oprit“, a spus un localnic.

„Strada noastră este foarte urâtă“

Oamenii susţin că se simt ignoraţi de administraţia locală şi îşi doresc o stradă „mai frumoasă“. În plus, chiar dacă este o arteră secundară (printre blocuri), este foarte circulată, deoarece foarte mulţi şoferi care vin dinspre Craioviţa Nouă, ca să scurteze drumul şi să scape de traficul de pe bulevardul Dacia, folosesc această rută.
„Strada noastră este foarte urâtă. Am rămas aşa cu strada şi trotuarul. Anul trecut, s-a făcut în zona spre Big. Ne-am dori şi noi să fie modernizată, pentru că trafic este. Şoferii, ca să scurteze drumul spre Complex, trec pe aici. Cu cine să vorbeşti?“, este de părere o localnică de pe strada Averescu.
Nici trotuarele nu arată prea bine. Covorul asfaltic este spart din loc în loc şi peticit, iar bordurile au ajuns la acelaşi nivel cu carosabilul. Trotuarul este îngust, abia se poate deplasa pe el o singură persoană şi, de cele mai multe ori, este folosit de autoturismele care tranzitează strada sau de cele care parchează. „Când se întâlnesc două maşini, urcă pe trotuar cu roţile. Trebuie să te bagi de tot în gardul viu“, adaugă aceeaşi locatară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS